Avrupa yerine Türk parça

Güncelleme Tarihi:

Avrupa yerine Türk parça
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2015 01:04

TAYSAD, Çin Otomotiv Parça & Aksesuvarları Kurumu (CAPAC ) ile işbirliği anlaşması imzalayarak, Türk firmalarına kapıyı sonuna kadar açtı. Anlaşma gereği, mevcutta Avrupa’dan yapılan parça ithalatının Türkiye’den sağlanması yönünde çalışmalar yürütülecek.

Haberin Devamı

TAŞIT Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Çin’e yönelik son 5 yıldır yürüttüğü çalışmalarını, zaman içerisinde kurduğu işbirlikleri ile güçlendirerek sürdürüyor. Ofis çalışmalarını ise kurumlar ile yaptığı resmi anlaşmalar ile pekiştiriyor. Bu bağlamda TAYSAD ve Çin Otomotiv Parça & Aksesuvarları Kurumu (CAPAC ) karşılıklı işbirliği anlaşmasına imza attı. Şangay’da Aralık 2014’te gerçekleşen anlaşma TAYSAD ile CAPAC arasında yatırım ve ticaret konularında işbirliği çalışmalarını kapsıyor.

3’ÜNCÜ ANLAŞMA

Anlaşmaya ilişkin gerçekleşen imza törenine TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, Uluslararası İlişkiler Uzmanı Gözde Ağırbaş, CAPAC Başkanı Chen Kangren, Başkan Yardımcıları Yin Xiaoping katıldı. TAYSAD, CAPAC ile yapılan bu anlaşma ile, 2014 yılı içerisinde Çin’de BMW, GM, Brilliance Jinbei ve Brilliance Zhonghua gibi markaların otomotiv üretimi yaptığı Shenyang Eyaleti ve Endüstri Bölgesi ayrıca Qoros ve Jaguar Land Rover firmalarının üretimleri bulunan CEDZ Endüstri Bölgesi ile imzalanan işbirliği anlaşmalarına bir yenisini daha ekleyerek üçüncü stratejik işbirliği anlaşmasına imza atmış oldu. İmza töreninde konuşan TAYSAD Başkanı Mehmet Dudaroğlu, iki ülke arasındaki ilişkileri stratejik işbirliği seviyesine yükseltmeyi arzuladıklarını, bütün ilişkilerin kazan kazan perspektifiyle yürütülmesi konusunda da mutabakata vardıklarını söyledi. CAPAC Başkanı Chen Kangren ise ilişkilerin güçlendirilmesi ile iki ülke arasındaki ticaret hacminin de önemli oranda yükseleceğini belirtti.

NE AMAÇLANIYOR

Anlaşma ile amaçlananlar arasında; 20’den fazla OSB’nin bilgi kaynaklarına erişim, Çin’e yatırım yapmak isteyen Türk tedarik sanayi firmalarının yer bulma, bina yapma ya da kiralama gibi hizmetler için desteklenmesi, Çin Otomotiv Sanayi istatistiklerine periyodik olarak erişim konuları yer alıyor. CAPAC, aynı zamanda Türk yatırımcı firmalara ‘Finansal Çözüm’ kapsamında, stratejik ortaklık ve yatırım finansmanı gibi hizmetler de sunuyor. Anlaşma gereği; mevcutta Avrupa’dan yapılan parça ithalatının Türkiye’den sağlanması yönünde çalışmalar, Türk firmalarının Çin pazarına girişinde destek gibi konularda projeler yürütülecek.

Haberin Devamı


Çin’e yatırım yapan TAYSAD üyelerİ

Haberin Devamı

Aktaş Fabrika Yatırımı (2009)
Ditaş Doğan Ülke Ofisi (2013)
Farba Fabrika Yatırımı (2011)
Kırpart Satış Ofisi (2012)
Murat Ticaret Joint Venture (2006)
Orhan Holding Satınalma (Fuzhou Rocket -2011)
Seger Fabrika Yatırımı (2004)
Standard Profil Fabrika Yatırımı (2011)
Teklas Fabrika Yatırımı (2012)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!