Avrupa’ya taraftar atkısı yaptı Amerikan buz hokeyine de yöneldi

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’ya taraftar atkısı yaptı Amerikan buz hokeyine de yöneldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2010 00:00

Avrupa’daki futbol kulüplerinin taraftar atkılarını üreten Denizlili tekstil şirketleri şimdi de Amerikan buz hokey takımlarına yöneldi.

Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası’nın resmi taraftar atkılarını da üreten Görenler’in patronu Mehmet Gören, “TUSKON tarafından düzenlenen Dünya Ticaret Köprüsü’nde Amerikalı şirketlerle görüşmeyi planlıyoruz. Avrupa’da bir çok futbol kulübüne üretim yapıyoruz. Fenerbahçe ve Bursaspor’un taraftar atkılarının bir kısmını da biz ürettik. Sadece futbol kulüplerine değil taraftar gruplarına yönelik çalışmalar da var” dedi.

Yılda 150 bin atkı üretiyor

Dünya Ticaret Köprüsü’nde, Amerikalı buz hokeyi takımlarının taraftarına atkı üretmek için bağlantıı hedeflen Mehmet Gören, “Yılda 150 bin adede yakın taraftar atkısı üretimi yapıyoruz. Üretimin yarısından fazlasını ihraç ediyoruz” dedi ve şu değerlendirmeyi yaptı: “Türkiye’de futbol kulüplerinin lisanslı mağazaları dışında taraftar gruplarına yönelik çalışmalar yapıyoruz. 4 büyükler ve Bursaspor taraftarlarına yönelik farklı atkılar bulunuyor. Avrupa’da da bu ürünlere büyük ilgi var. Fransa’da Paris Saint Germain kulübünün de taraftar atkıları Türkiye’den gitti. Bu da bizim için çok önemli bir çalışmaydı. Almanya, İsviçre ve Avusturya gibi ülkelerin kulüplerine de üretim gerçekleştiriyoruz. Taraftar atkıları pazarı gün geçtikçe büyüyor. Özellikle kışın bu ürünlerin satışı artıyor. İklimi soğuk ülkelerde ise formadan daha çok taraftar atkısı satılıyor.”

Amerika’ya yöneldi

Denizli’deki fabrikalarında, Dünya Buz Hokey Şampiyonası’nın resmi da taraftar atkılarını ürettiklerini anlatan Mehmet Gören, şu bilgileri verdi: “Buz Hokeyi liglerinin bulunduğu Avrupa ülkelere de üretim yapıyoruz. Dünya Buz Hokey Şampiyonası’nın resmi taraftar atkılarını ürettik. Şimdi, Amerikalı şirketlerle de görüşüp dünyanın en çok izlenen Buz Hokeyi ligine taraftar atkısı satmayı planlıyoruz. Artık Avrupa pazarını geçip Amerika kıtasında taraftar atkılarında ön plana çıkmamız gerekiyor.”

15 bin liradan satılacak Turcoto’ya fuarda ilgi

BURSA’da faaliyet gösteren Cadem Cad/Cam Destek Merkezi Firması, ‘Turcoto’ markasıyla ürettiği otomobili piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Firma, motoru dışındaki tüm parçalarını kendi fabrikasında üretti, tip onayı için de başvuruda bulundu. ‘Turcoto’ adlı araç, İstanbul CNR Fuar merkezinde TUSKON, Dış Ticaret Müsteşarlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin gerçekleştirdiği ‘Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü 2010 Fuarı’nda sergilendi. Turcoto, kurulan stantta sunuldu. 1 Ocak 2011’den itibaren ‘Truva’ ve ‘Uveyk’ modelleriyle seri üretimine başlanması planlanan araçların 15 bin TL’ye satılacağı belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!