Avrupa Parlamentosu’nun mobilyacısı Türkiye’de

Güncelleme Tarihi:

Avrupa Parlamentosu’nun mobilyacısı Türkiye’de
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2006 00:00

Strasbourg Avrupa Parlamentosu’ndan Hollanda Parlamentosu’na, Seul Ticaret Merkeziden Ferrari ve Maserati’nin koltuk döşemelerine kadar iç mekan düzenlemesini gerçekleştiren Poltrona Frau, BMS ile Türkiye piyasasına da girdi.

El işçiliği ile deri mobilya ve kamu alanlarının tasarımlarını yapan Poltrona Frau, ülkemizdeki üst sınıf mobilya fimaları arasında yer alan BMS ortaklığıyla ilk showroomunu grubun eş başkanı Matteo Montezemolo’nun da katılımıyla Etiler’de açtı. Herman Miller Türkiye mümessili olan ve Tecno, Fantoni ve Lapalma gibi İtalya’nın ünlü ofis mobilya firmalarını da bünyesine dahil ederek ürün yelpazesini genişleten BMS’nin, altyapısına güvenerek işbirliğine giren Poltrona Frau böylece ev mobilyası sektörüne de girmiş oldu.

EL İŞÇİLİĞİ: BMS Yönetim Kurulu Üyesi Neslihan Işık, "Poltrona Frau daha önce, arasında BMS’in de olduğu birkaç firma tarafından satılıyordu. Bu nedenle zaten Poltrona Frau müşteri portföyüne sahipti. Distrübitörlük anlaşmasıyla Türkiye’de tek satış noktası haline geldik. Merkez İstanbul olmak üzere ayrıca bayilikler vereceğiz" dedikten sonra genel distribütörlüğü alma sebeplerini "Teknolojinin bu kadar ilerlediği dönemde Poltrona Frau’un hala el işçiliğini kullanması, moderni ve gelenekseli harmanlayan özel tasarımlar yapması" olarak açıkladı.

HER DÖNEMİN TARZI:
Poltrona Frau’nun 90 yıldır, el işçiliğindeki uzmanlığı ve kuşaktan kuşağa geçen bilgi ve beceri mirasıyla geleneğe saygı gösterdiğini de söyleyen Neslihan Işık, "Üretimlerde modanın ötesinde, her döneme yakışacak seçkin mobilya oluşturmak ve ev, ofis, araba, uçak, tekne ve helikopter iç mekan tasarımlarında bu özellik ön plana çıkıyor" dedi. Işık, şöyle devam etti: "Poltrona Frau ev ve ofis çözümlerinin yanı sıra, yeni modeli 612 Scaglietti dahil olmak üzere Ferrari iç döşemelerini, Coupe, Spider ve yeni Quattroporte’yi içeren yeni Maserati modellerini, Rolls Royce, BMW ve Mini, Lancia gibi üst sınıf otomobillerin iç deri kaplamalarını da üretiyor. Agusta A 109 Power Executive’i içeren helikopter iç deri kaplamaları, Alitalia, Japon Havayolları, Singapur Havayolları’na koltuk tasarımı ve deri kaplaması hizmetleri, Cantieri Riva, Azimut ve Ferretti’yi içeren seçkin teknelere iç mekan tasarım hizmeti veriyor."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!