Avrupa’nın zaptı yakın

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın zaptı yakın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2014 01:35

LONDRA, Paris, Milano, New York ve İstanbul’un ardından lüksün zirvesi Cenevre’de mağaza açan Stepevi’nin sahibi Cem Şengör “Avrupa kalelerinin hepsini tuttuk. Sırada Münih var” dedi. Şengör, “Türkiye’de çılgın AVM yatırımları yüzünden mağaza açmak bir kumar” dedi.

Haberin Devamı

HALININ en lüks kategorisini yaratan Stepevi, Londra, Paris, Milano ve New York gibi moda başkentlerinin ardından dünya jet sosyetesinin favorisi Cenevre’de de mağaza açtı. Step Grubu’nun davetlisi olarak gittiğimiz mağaza açılışına Türkiye’den ve İsviçre’den önemli simalar katıldı. Cenevre’de Franck Muller ve Christian Louboutin gibi lüks markalara komşu olduklarını belirten Step Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şengör, “Dünyada lüks odaklı büyüme hedefimiz var. Bu oyunda büyük bir yarıştayız. Cenevre’de lüks halıda boşluk gördük. Avrupa’da bütün kaleleri tuttuk. Yıl sonuna doğru Münih mağazasını açıyoruz” dedi. Cem Şengör, ayrıca Step markasıyla Beyrut’ta; Dubai, Bakü ve Johannesburg’da ise Stepevi markasının franchise mağazaları olduğunu, dünyada 60 ülkede binden fazla noktada satıldıklarını da hatırlattı.
Cem Şengör, Türkiye’deki yüksek kiralardan şikayet ederek şöyle konuştu: “Yurtdışında açtığımız noktalar, Türkiye’de belli AVM’lerdeki kiralardan çok daha düşük. Türkiye’de mağaza açmak bir kumar. Tutsa, yanında bir AVM açılıp bütün işlerin bozulmayacağının garantisi yok. Cenevre’de mağaza açtık ve bir iş planı yaptık. Türkiye’de iş planı falan yapamazsın.”

Haberin Devamı

7 MİLYON EURO YATIRIM

Cem Şengör, mimari tasarımını Zeynep Fadıllıoğlu’nun yaptığı Cenevre mağazasının 1 milyon Euro yatırımla hayata geçtiğini, bugüne kadar kendilerinin yurtdışında açtıkları mağazalara toplum 7 milyon yatırım yaptıklarını söyledi.
Türkiye’de 2 Stepevi, 17 Step mağazası bulunuyor. 32 tane de franchise olarak açılmış Step var. Step Grubu’nun 2014 yılı ciro hedefi 107 milyon TL.

Bob Geldof’un baba evine giriyor

STEPEVİ önde gelen markanın mağazalarına da halılarıyla giriyor. Bunlar arasında Armani, Christian Dior, Michael Kors’u saymak mümkün. Saks Fifth Avenue’nün özel alışveriş alanları da Stepevi’yle kaplı. THY’nin havalimanlarındaki salonlarını da yapıyor. Ayrıca Dubai Şeyh’i El Maktum gibi gizli kalan pek çok siyasi lider, iş insanları ve ünlü yıldızların evi de var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!