Avrasya Tüneli motosikletlere açıldı

Güncelleme Tarihi:

Avrasya Tüneli motosikletlere açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2022 07:00

İstanbul’un iki kıtasını suyun altında birleştiren Avrasya Tüneli motosikletlere açıldı. Resmi Gazete’de yayınlanan kararın ardından ilk geçişler bu gece yarısından itibaren başladı. Avrasya Tüneli motosikletler için gündüz tarifesinde 20.70 TL, gece tarifesinde ise 10.35 TL oldu.

Haberin Devamı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, motosiklet dünyasını buluşturan Motobike İstanbul 2022 Fuarı’nın açılışını yaparken motosikletçiler için Avrasya Tüneli’nin açılacağı müjdesini vermişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Avrasya Tüneli’ni kullanan motosikletlerin tek yön geçişi 05.00-23.59 saatleri arasındaki gündüz tarifesinde 20.70 TL, 00.00 - 04.59 arasındaki gece tarifesinde ise 10.35 TL olarak ücretlendirilecek. Motosiklet sürücüleri, serbest gişe sistemi bulunan Avrasya Tüneli’nden HGS hesaplarıyla geçiş ödemelerini yapabilecek” denildi.

Motosikletçiler havanın yağışlı ve rüzgârlı olduğu zamanlarda boğaz köprülerinden geçerken düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyordu. Motosikletleri korumak için zaman zaman metrobüs şoförleri rüzgâra karşı kalkan oluyordu. Avrasya Tüneli’nin açılmasıyla, özellikle kış dönemlerindeki bu manzaralarda azalmış olacak. Elektrikli bisiklet, bisiklet, scooter, moped ve mobilet gibi taşıtlar tüneli kullanamayacak.

BAKMADAN GEÇME!