AVM’lere otopark cezası

Güncelleme Tarihi:

AVM’lere otopark cezası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2013 01:02

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 0-3 saat arası ücretsiz kararına rağmen müşterilerden otopark ücreti alan aralarında Akmerkez, Kanyon, Cevahir ve Metrocity’nin de bulunduğu 32 AVM’ye 10 ayda 435 bin 807 lira idari para cezası kesildi.

Haberin Devamı

İstanbul’da görev yapan üst düzey bir emniyet yetkilisi, eylül ayında alışveriş için gittiği Şişli’deki bir AVM’nin otoparkından çıkarken ücret talep edilince, görevliye hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) hem de Danıştay kararına göre 0-3 saat arasında müşterilerden ücret alınamayacağını hatırlattı.

Ancak görevli otoparkın ücretli olduğunda ısrar etti. Ücreti ödeyip çıkan emniyet müdürü konuyu İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yetkililerine iletti.İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında, AVM’lerin durumu tutanak altına aldı. Akmerkez, Kanyon, Cevahir ve Metrocity AVM otoparklarının da arasında bulunduğu 32 AVM otoparkına 786 tutanak tutuldu. 10 ayda, 435 bin 807 lira idari para cezası kesildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!