Avis müşterilerine elektrikli araç kiralayacak

Güncelleme Tarihi:

Avis müşterilerine elektrikli araç kiralayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2010 12:12

Araç kiralama şirketi Avis'in, 2011 yılından itibaren müşterilerine elektrikli araçlar kiralamak üzere Renault-Nissan İttifakı ile bir işbirliği anlaşması imzaladığı bildirildi.

Haberin Devamı

Renault'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Renault-Nissan İttifakı ile imzalanan işbirliği, Avis'in “CarbonNeutral” belgesini 1999'dan beri korumasını sağlayan sürdürülebilir gelişim konusunda sürdürdüğü girişimleri güçlendiriyor.

Avis Avrupa Başkanı Pascal Bazin, anlaşmayla ilgili, “Avis olarak, karbon izimizi azaltmayı taahhüt ediyoruz ve çevreyle ilgili performansımızı sürekli olarak iyileştirmek amacıyla yeni olanaklar araştırıyoruz” dedi.

Ürün gamlarının merkezinde yer alan “Yeşil” filoları çerçevesinde elektrikli araçları tüketicilere sunmak için Renault ile bu önemli işbirliğini gerçekleştirmekten dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Bazin, “Krizin etkilerine rağmen tüketiciler, iklimsel değişiklik konusunda duyarlılar ve biz farkı, sadece çözüm ortaklarımızla yakın işbirliği içinde çalışarak yaratabiliriz” görüşünü bildirdi.

Haberin Devamı

Renault Kurumsal Müşteriler Bölümü Direktörü Uwe Hochgeschurtz ise şunları kaydetti:

“Renault'nun uzun zamandan beri önemli iş ortaklarından biri olan Avis ile ürün arzımızı elektrikli araçlarla genişletebilmekten dolayı memnunuz. Bu işbirliğinin, müşterilerin, gelecekte yadsınamayacak alternatif bir çözüm haline gelecek olan elektrikli araçlarla tanışmalarına ve bu yeni teknolojinin çevresel avantajlarını keşfetmelerine büyük oranda katkıda bulunacağından eminiz.”

2011'DEN İTİBAREN 4 ELEKTRİKLİ ARAÇ

Kullanımda sıfır salımlı elektrikli araçlarla Renault, herkes için sürdürülebilir ulaşım olanağı sunan çığır açıcı bir çözüme hazırlanıyor.
Renault'nun, 2011 yılından itibaren aşamalı olarak tanıtımını gerçekleştireceği ikisi termik motorlu araçların türevi olan dört elektrikli araç ise şunlar:

“Renault Fluence Z.E.: Fluence'ın elektrikli versiyonu; Renault Kangoo Express Z.E.: Renault Kangoo Express'in filo ve şirketlere yönelik elektrikli versiyonu; Şehir içindeki yoğun trafik için Twizy Z.E. konseptinden türetilen bir model; Şehir içinde ve şehir civarında günlük ulaşımlara yönelik, 2012 başında lanse edilecek ve özellikle çok yönlü bir araç olacak, Zoe Z.E. konseptinden esinlenmiş dördüncü bir model.”

Haberin Devamı

Çevreyi koruma konusunda uzun zamandan beri duyarlı olan Avis'in, 1997'den bugüne yenilenebilir enerjiler, metan tutma, ağaçlandırma projeleri gibi çok sayıda çevre projesine yatırım yaparak, 147 bin tondan fazla karbondioksit telafi ettiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!