Autoshow bu yıl 74 yeni model 4 marka ve 8 konseptle rekor kıracak

Güncelleme Tarihi:

Autoshow bu yıl 74 yeni model 4 marka ve 8 konseptle rekor kıracak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2008 00:00

3-19 Ekim tarihlerini arasında düzenlenen Paris Otomobil Fuarı’yla çakışmasına rağmen 74 yeni model ve 8 konsept araçla önemli bir rekora imza atmaya hazırlanan İstanbul Uluslararası Otomobil Fuarı ’Autoshow’ 10-19 Ekim tarihlerinde kapılarını 12’nci kez ziyaretçilere açıyor.

Paris Otomobil Fuarı’nda dünya tanıtımı yapılan 10 yeni modelin de eş zamanlı olarak Türk otomobilseverlerle buluşacağı fuarda ayrıca pazara girecek olan dört yeni markanın Türkiye lansmanı yapılacak. Amerika’dan yayılıp tüm dünyayı saran finansal krizin yarattığı karamsar havayı dağıtmayı amaçlayan Autoshow fuarı, Türk otomotiv firmalarının da yılın son çeyreğinde satışlarını artırmak için en büyük umudu oldu.

SON yıllarda pek çok uluslararası organizasyonda başarılı işlere imza atan Türkiye, 10-19 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası İstanbul Otomobil Fuarı ’Autoshow’ ile birkez daha başarısını pekiştiriyor. 2006 yılında ilk kez uluslararası statü kazanan İstanbul Autoshow, bu yıl 120 bin metrekare alana yayılarak dünya fuar liginde metrekare olarak üst sıralara tırmanıyor. Geçtiğmiiz hafta kapılarını açan Paris fuarıyla çakışmasına rağmen 74 yeni modelin sergileneceği Autoshow fuarı bu açıdan da bir rekora imza atmaya hazırlanıyor.

Fuarla birlikte Türkiye yollarına çıkacak olan bu yeni modeller arasında Paris ile eş zamanlı olarak tanıtılan Volkswagen Golf, Hyundai i20, Chevrolet Cruze, Citroen C3 Picasso, Citroen C4, Ford Ka, Kia Forte, Toyota Avensis, BMW 3 Serisi ve Mitsubishi Colt gibi 10 model de fuarın önemini bir kez daha ortaya koyuyor. Ayrıca önceki jenerasyonu Türkiye’de üretilen yeni Honda City’nin Avrupa lansmanı da ilk kez Türkiye’de yapılacak. Dev şovların olmazsa olmazı konsept otomobillerin sayısında da bu yıl artış var. Otomotivin geleceği hakkında ipuçları veren Land Rover LRX, Honda OSM, Mitsubishi Concept CX ve Megane Coupe’nin aralarında bulunduğu 8 önemli konsept fuarın en dikkat çeken araçlarını oluşturucak.

4 YENİ MARKADAN TÜRKİYE’YE MERHABA

Bu yıl 12’nci kez kapılarını açacak olan Autoshow fuarı, 74 yeni modelin dışında otomobilseverleri dört yeni marka ile tanıştıracak. Türkiye pazarına Autoshow fuarı ile merhaba demeye hazırlanan Geely, Great Wall, Lamborghini ve Lexus, fuarı ziyaret edenlerin mutlaka uğraması gereken standlar arasında yer alıyor.

Koreli üretici Kia’nın da distribütörlüğünü yapan Anadolu Grubu çatısı altında satışa sunulacak olan Çinli Geely markası, 600 metrekarelik bir stand ile fuardaki yerini alacak. Standında toplam 8 araç sergileyecek olan Geely markasının lansmanı da ilk kez fuarda gerçekleştirilecek. Fuarla birlikte pazara çıkacak olan bir diğer Çinli ise Great Wall. Bayraktar Grubu’nun distribütörlüğünü üstlendiği Çin’in önde gelen otomotiv markalarından Great Wall, iki yeni modeli ile fuarda yer alacak.

Henüz distribütörlük anlaşması imzalanmamış olsa da 2009 yılı sonuna doğru satışına başlanacak olan Lexus modelleri de, tanıtım amaçlı fuarda sergilenecek. Japon Toyota çatısı altında faliyet gösteren Lexus’un, Amerikan pazarı ağırlıklı olarak geliştirdiği lüks modelleri, önümüzdeki yılın sonuna doğru Toyota güvencesi ile Türkiye yollarına çıkacak. Ayrıca fuarın en hızlı otomobilini tanıtmaya hazırlanan Lamborghini de Doğuş Otomotiv distribütörlüğünde Türk tüketicisiyle ilk kez bir araya gelecek. İtalyan üretici Lamborghini’nin fuardaki yıldızı olmaya hazırlanan Murcielago LP640, 0-100 km/s hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlayıp saatte 340 kilometre hıza ulaşabiliyor. Fuarın en pahalı otomobili ise 875 bin Euro’luk etiket fiyatına sahip olan ve tamamen elde üretilen Bentley Brookland modeli.

İşte Fuarın EN’leri

En uçuk tasarım Mazda Kazamai

En hızlı model Lamborghini Murcielago LP640

En pahalı model

Bentley Brooklands

En akıllı ASIMO

En sportif çevreci Honda OSM

En teknolojik Land Rover LRX

En mantıklı model Nissan GT-R

Türkiye bu modelleri ilk kez fuarda görecek

Volkswagen yeni Golf

Volkswagen Scirocco

Chevrolet Cruze

Opel Insignia

Kia Forte

Renault Symbol

Ford Ka

Ford Fiesta

Fiat 500

Hyundai i20

Mitsubishi Colt

Alfa Romeo Mito

Honda Jazz

Honda City

Subaru Impreza Sedan

Nissan GT-R

Volvo XC60

Mercedes GLK

Lancia Delta

Toyota Avensis

Toyota Prius

Citroen C3 Picasso

Citroen Yeni C4

BMW makyajlı 3 Serisi

BMW 7 Serisi

Audi A6

Audi Q5

Audi RS6

MINI Cooper S John Cooper Works

MINI Clubman S John Cooper Works

Suzuki Splash,

Suzuki SX-4 dizel

Suzuki SX-4 otomatik

Suzuki Swift dizel

Peugeot 407 Coupe

Peugeot 4007

Skoda Superb

Kia Cee’d Sporty Wagon

Nissan Qashqai+2

Dodge Journey

Subaru Forester Dizel

Lamborghini Gallardo LP560-4

Lamborghini Murcielago LP640

Bentley Continental Flying Spur Speed

Bentley Brooklands

Bentley Continental GT Speed

Mercedes CLC Serisi

Renault Koleos

Renault Laguna Coupe

Seat Ibiza SportCoupe

Maserati GranTurismo S

Maserati Quattroporte S

Tata Indica Vista

Mazda RX-8

Lexus LS

Lexus LX

Lexus GS

Proton Persona

Proton Saga

Chery Faira serisi

Chery Taxim

Chery Kimo

Chery A3

Great Wall Hover

Great Wall GvPeri

Geely LC

Geely ECO

Geely Familia

Geely FC

Geely Coupe

IKCO Soren

IKCO Sarir

Geleceğe ışık tutan konseptler

Land Rover LRX

Honda OSM

Geely CD Coupe

Peugeot 308 RZ

Mazda Kazamai

Hyundai iMode

Mitsubishi Concept CX

Megane Coupe

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!