ATV markası satılamadı

Güncelleme Tarihi:

ATV markası satılamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2007 11:31

Sabah Yayıncılık AŞ’nin de aralarında bulunduğu 8 şirketin Vakıfbank’a olan 4 milyon 127 bin 960 YTL’lik borcu nedeniyle “SATEL Sabah TV Prodüksiyon AŞ” adına tescilli “atv” markası, 60 milyon bin 120 YTL üzerinden Ankara Adliyesi Mezat Salonu’nda satışa çıkarıldı. Marka’ya alıcı çıkmadı.

Ankara Adalet Sarayı Mezat Salonunda gerçekleştirilen açık arttırmada, ”atv” markası, muhammen bedel 100 milyon YTL'nin yüzde 60'ı ve icra masraflarıyla birlikte toplam 60 milyon bin 200 YTL'den satışa çıkarıldı.
  
Ankara 30. İcra Müdür Yardımcısı Zamile Noyan başkanlığındaki komisyon tarafından başlatılan açık arttırma, yaklaşık 15 dakika sürdü. Bu süre içerisinde teklif veren olmadığı için satış gerçekleştirilemedi.
    
Marka, ikinci kez muhammen bedelin yüzde 40'ı ve icra masrafları değeri üzerinden satışa çıkarılacak. Açık arttırmayı, Türkiye Vakıflar Bankası avukatı ile Halkbank'dan bir yetkili de izledi. Vakıfbank; Dinç Bilgin, Bilgin Yayıncılık, Sabah Yayıncılık A.Ş, Birleşik Basın Dağıtım A.Ş, Sabah Pazarlama, Sabah Satel TV Prodüksiyon A.Ş, Maya Basın Yayın A.Ş. ve Maya Holding A.Ş'nin 4 milyon 127 bin 960 YTL borcu nedeniyle icraya başvurmuştu.

Ankara 30. İcra Müdürlüğü'ne yapılan başvuruya itiraz edilmesi üzerine dosya, Ankara 12. İcra Hukuk Mahkemesi'ne gönderilmişti. Mahkeme, “atv” markasının açık arttırmayla satılmasına karar vermiş ve yaklaşık bedelini 100 milyon YTL olarak belirlemişti.

GÖREVLİLERLE GAZETECILER ARASINDA TARTISMA

Açık arttırmayı izlemek isteyen basın mensuplarının Mezat Salonu'ndan çıkması istendi. Bunun üzerine basın mensupları ile salon görevlileri arasında tartışma yaşandı. Gazetecilerin salondan çıkarılmasına dair mahkeme kararı olmadığı için basın mensupları salondan çıkmadı ve görüntü almaya devam etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!