Atina Davutoğlu'nu bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Atina Davutoğlunu bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2014 10:38

Başbakan Ahmet Davutoğlu beraberinde 10 bakan ve 80 işadamı ile birlikte 3. Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği toplatısı için bugün saat 15.30’da Atina’ya gelecek.

Haberin Devamı

Davutoğlu önce Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas’ı ziyaret edrecek saat 16.50’de Yunanistan Başbakanı Andonis Samaras ile görüşecek. Akşam saatlerinde de Türk ve Yunanlı işadamlarının toplantısına katılacak. Başbakan Samaras, Davutoğlu ve bakanların onuruna akşam yemeği verecek. Yarın (cumartesi) saat 10.00’da 3. Türk-Yunan Yüksek Düzeyli İşbirliği toplantısı yapılacak. Bazı başka temasları da olması beklenen Davutoğlu ve beraberindeki heyetin öğleden sonra Atina’dan ayrılmaları bekleniyor.
Davutoğlu’nun ziyareti Atina’da günlerdir konuşuluyor. Ancak, beklentiler sınırlı.

Atina’da, zirvenin 1 numaraları konusunun Kıbrıs olması bekleniyor. Yunan başkentinde, görüşmelerden çekilen Kıbrıs Rum Yönetimi’nin tekrar masaya oturması için elverişli ortamın oluşması yolunda adımlar atılması beklentileri bulunuyor. Rum Yönetimi, tekrar masaya oturmak için Barbaros Hayreddin Paşa araştırma gemisinin Rumların tek taraflı ilan ettikleri Ekonomik Münhasır Bölge’den tekrar dönmemek şartıyla çekilmesini istiyor. Kıbrıs Rum Yönetimi’nden üst düzey bir kaynak Hürriyet’e “Atina’daki görüşmeden umudumuz var” dedi.

Haberin Devamı

Davutoğlu-Samaras görüşmesinde, 18-19 Aralık’daki AB Zirvesi’nin de gündeme gelmesi bekleniyor. Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye’nin Barbaros Hayreddin Paşa gemisi ile ilgili tavrını değiştirmemesi halinde açılması planlanan müzakere başlıklarını AB Zirvesi’nde veto edeceğini açıklamıştı.

Atina’da camii ve Batı Trakya konuları da görüşme masasında olacak.
Bu arada Yunan Polis Teşkilatı, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 10 bakanın güvenliği için olağanüstü tedbirler aldı.

Bu çerçevede, bugün saat 06.00’dan yarın (Cumartesi) saat 15.00’e kadar Atina Havaalanı”dan şehir merkezine olan güzergahta ve merkezdeki çok sayıda cadde ile sokakta herhangi bir gösterinin yapılması yasak. Ayrıca Atina metrosunun 3 istasyonu da saat 13.00’den itibaren kapalı kalacak.

Polis Teşkilatından yapılan açıklamada gösteri yasağının “kamu güvenliği ve Atina’nın sosyal-ekonomik hayatının bozulmaması” için gerekli görüldüğü belirtildi.
Açıklamada ayrıca, şehir merkezindeki ana caddelerin 33 saat süreyle çeşitli aralarla trafige kapatılacağı da duyuruldu.

Haberin Devamı

Benzer tebdir daha önce Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ziyareti sırasında da alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!