Atığını getiren harçlığını alıyor

Güncelleme Tarihi:

Atığını getiren harçlığını alıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2022 07:00

İlkadım Belediyesi, atık toplamada “ATOM” ile yeni uygulamaya imza attı. Kısa bir süre önce pilot uygulamaya geçen Atık Toplama Merkezi ile ilçede belirli kategorideki atıklar toplanmaya başlandı.

Haberin Devamı

“Getir Atığını Al Harçlığını” projesi kapsamında vatandaşlar, biriktirdiği geri dönüşebilen materyalleri atık toplama otobüsü aracılığıyla nakite çeviriyor. Ambalaj atıkları ve bitkisel atık yağlar gibi geri dönüşüm atıkların kilogram ya da litre başına TL karşılığı olan paralar vatandaşlara ödenirken; elektrik elektronik atıkları ve atık piller de mobil atık merkezi olarak kullanılan sistemle ülke ekonomisine katkı sunuyor. Böylece doğal kaynakların korunması da sağlanıyor.

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, “Geri dönüşümü olan materyallerin evsel atık çöple birlikte heba olmasını engellemek istiyoruz. İlçemizde günde 350 ton çöp kaldırıyoruz. Vatandaşlarımızı başlatmış olduğumuz ‘Getir Atığını Al Harçlığını’ projemizle bilinçlendirip sıfır atığa teşvik etmeyi önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın biriktirdikleri kağıt, plastik, karton gibi ürünleri semt pazarlarında konumlandırdığımız Atık Toplama Merkezi’mize getirerek nakite çevirip pazar alışverişlerine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Hedefimiz çöpleri ayrıştırarak ekonomiye kazandırmak” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!