Ataç yüzde 15’ini halka açıyor, elde edeceği geliri enerjiye yatıracak

Güncelleme Tarihi:

Ataç yüzde 15’ini halka açıyor, elde edeceği geliri enerjiye yatıracak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2011 00:00

İnşaat, tekstil, enerji ve turizm olmak üzere 7 ayrı sektörde faaliyet gösteren Antalya merkezli Ataç, halka arza hazırlanıyor.

Şirket sermayesinin yüzde 15’ini en geç mayıs sonunda halka açacaklarını belirten Ataç Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ataman, “2010 yılı sonunda sermayemiz 455 milyon TL’ye ulaştı. Halka arzdan elde edeceğimiz gelirin yüzde 70’ini enerjide alanındaki yeni projelerimiz için kullanacağız” dedi. Ataç Mali İşler Direktörü Deniz Ak ise, halka arzdan 100-120 milyon TL aralığında bir gelir hedeflediklerini belirtti.
İştirakler de açılacak
Ataç İnşaat’ın ardından bazı iştirakleri için de halka arz düşündüklerini belirten Deniz Ak, şu bilgileri verdi: “Bu yıl yazılım şirketimiz Doruknet’i halka açacağız. 2012’de ise Anteks’i planlıyoruz. Enerji şirketimizi de 2014’te halka açacağız. Nisan Enerji’yi Ataç adı altına sokmayı planlıyoruz” dedi. Ak, şirket cirolarının yüzde 60’ının inşaat faaliyetlerinden elde edildiğini, enerji şirketlerine nisanda Boydak’ın yüzde 50 ortak olduğunu ve konut alanına yatırım yapmayı planladıklarını açıkladı. İplik üretimlerinin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini söyleyen Halil Ataman da, “Lacoste ve Paul&Shark gibi markalara gömlek ve bluz üretiyoruz. Bu yıl üretimde yüzde 40’lık artış yaşanıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!