Asya krizi, şarkıcılara yaradı

Güncelleme Tarihi:

Asya krizi, şarkıcılara yaradı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tayland'ta bazı müzisyenlerin yaptığı krizi konu alan şarkılar, listelerin ilk sıralarına oturdu. Şarkılardan birinin sözlerinde IMF de yer alıyor.

Asya'da yaşanan ekonomik kriz Tayland'ta açıkgöz müzisyenleri zengin etti. Geçen yılın sonlarında tırmanan ve binlerce insanı işsiz bırakan ekonomik bunalım nedeniyle televizyon ve gazetelerde, ‘Nasıl para biriktirilir?’, ‘İşinizi kaybederseniz ne yaparsınız?’ konularında sık sık programlar yapılırken, kriz şarkılara da yansıdı. BBC'nin haberine göre, krizden etkilenen söz yazarları ve sanatçılar, bu konudaki şarkılarla zengin oldu. Pop müzik listelerinin ilk sıralarında kriz ve bunun etkilerini yansıtan şarkılar yerleşti. Tayland'taki şarkıcı Marc Frankson'un yıl sonunda çıkardığı, ülkenin para birimi Baht'ı anlatan, ‘‘Neden kalbim Baht gibi bir o yana bu yana sallanıyor?’’ sözlerinin yeraldığı, ‘Dalgalanan Kalpler’ şarkısı listelerin üst sıralarına tırmandı. Tayland'ta bugünlerde liste başı olan bir şarkının sözlerinde de Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) kriz nedeniyle artan etkinliğini vurgularcasına, ‘Neden bu kız beni sevmiyor? Ben bilmem IMF’ye sor'' dizeleri yeraldı.

Son dönemde çıkan tüm şarkılarda benzer tema işlenirken, değerini kaybeden ülke parasının aileleri nasıl etkilediğini dile getiren sevilen başka bir şarkının yazarı Don Gun Pen ise ‘‘Çevremdekilerin durumuna bakıp sözleri yazdım. Herkes sürünmemek için büyük çaba harcıyor’’ dedi. Müzik eleştirmenleri, ekonomik krizi ele alan şarkıları yazanlar ile ve şarkıcıları duygu sömürüsü yapmakla suçladılar.

BORSALAR TOPARLANDI

Bu arada, Asya borsalarında endeks, dün Güney Kore Borsası dışında arttı. Tokyo Borsası'nda Nikkei Endeksi 120,68 puan artarak 17.003.30 puandan kapattı. Hong Kong Borsası'nda Hang Sang Endeksi, 139.52 puan artışla 10,442.13 puana yükseldi. Güney Kore'de endeks bir gün önceye 19.23 düşerek 528.05 puana indi.

Liste başı kriz şarkısının sözleri

IMF’e sor

Neden bu kız beni sevmiyor?

Ben bilmem IMF'e sor.

Bu kız neden bu kadar güzel?

Ben bilmem IMF'e sor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!