Arzu Kaprol tasarladı 25 bin kişi ter kokusunu yok eden elbise giyecek

Güncelleme Tarihi:

Arzu Kaprol tasarladı 25 bin kişi ter kokusunu yok eden elbise giyecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2010 00:00

Türk Telekom, modacı Arzu Kaprol’e 25 bin çalışanı için ter kokusunu yok eden, leke ve suyu iten, her mevsim ve coğrafyada kullanılabilen teknolojik kıyafet tasarlattı. Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, “Altı ay süren tasarım için milyon TL’lik yatırım yaptık. 300 bin parça ürün için 325 bin metrekarelik kumaş, 5 bin metrekarelik deri kullanıldı” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Telekom, ‘Kurumsal Kıyafet Projesi’ kapasmında 25 bin çalışanına teknolojik kıyafet tasarlattı. Bu projede moda tasarımcısı Arzu Kaprol’le çalışan Türk Telekom’un çalışanları için geliştirdiği 300 bin parça kıyafet için 325 bin metrekarelik kumaş kullanıldı. Türk Telekom Operasyon Başkanı Celalettin Dinçer, “6 ay süren yeni kıyafet tasarımları için milyon TL’lik yatırım yaptık. Türk Telekom tedarik konusunda oldukça rekabetçidir. Makul fiyatlarla sonuçlandırdık. Tek haneli milyon TL diyebilirim” dedi. 17 milyon müşteriye hizmet verdiklerini hatırlatan Dinçer, 13 bin çalışanlarının her gün sahada farklı coğrafi şartlarda çalıştığını, satış ofisi ve bayilerinde ise 12 bin çalışan bulunduğunu aktardı.
300 bin parça kıyafet
Çalışanların bulunduğu her türlü coğrafi şarta uyum sağlayacak kıyafetler tasarlandığını ifade eden
Dinçer, şunları anlattı: “13 giyim firması arasından da üretim için Çift Geyik Karaca’yı seçtik. Üretim aşamasında da Arzu Kaprol’den danışmanlık aldık. 25 bin çalışanımız için üretilen 300 bin parça ürün için 325 bin metrekarelik kumaş, iş ayakkabıları ve botlar için de 5 bin metrekareden fazla deri kullanıldı. Kurumsal Kıyafet Projesi için aynı vizyonu paylaştığımız Arzu Kaprol’le işbirliği yapmayı seçtik. Bu işbirliğine adım atarken, Türk Telekom’un yakınsama teknolojilerindeki vizyonuyla uyumlu kurumsal kıyafetlerin yaratılması önemli rol oynadı.”
Her çalışan düşünüldü
Türk Telekom Satış Başkanı Aydın Çamlıbel ise, şirketin müşteriyle temas halinde olduğu her noktayı iyileştirdiklerini ve iki yıl önce ofis ve bayilerin düzeltilmesinden başladıklarını kaydederek, şöyle konuştu: “Ürünün ve hizmetin iyi olması yeterli değil. Onları sunan çalışanların da bakımlı ve düzenli olması gerekiyor. 81 ilde çalışan bütün çalışanlar düşünülerek tasarım yapıldı. Dinamik ve teknolojik yüzümüzü yansıtmak için bu projeyi hayata geçirdik.”

Haberin Devamı

Leke tutmuyor suyu itiyor

MODA Tekstil CEO’su Cem Kaprol, Türk Telekom Kurumsal Kıyafet Projesi’nde tasarladıkları kıyafetlerin teknik özellikleri hakkında şu bilgileri verdi:
Gömlek ve tişörtlerde ter kokusu giderici antibakteriyel özellik ve teri nemi hızla dışarı atan çabuk kuruyan özel formlu liflerle üretilmiş kumaşlar kullandık.
İşletme ve bakım ekiplerinde leke ve su itici özelliği olan mevsimsel özellikler ve coğrafi konuma bağlı sıcaklık farklılıklarına karşı uyumlu dört mevsim pantolonlar ve içlikler tasarladık.
Bayi ve müşteri hizmetleri için de ‘easy care’ özelliği taşıyan liflerle üretilmiş kumaşlar kullandık.
Dışı su geçirmeyen, içi sıcak tutan şapkalar, atkılardaki kullanım zorluklarını ortadan kaldıran boyunluklar, detaylı çalışmalara izin veren eldivenler tasarladık.
Bayilerde ve müşteri ilişkilerinde çalışanlara da yıkanabilir, kolay ütülenebilir ve zor buruşur  takım elbise ve pantolonlar hazırladık.

Haberin Devamı

27 parçalık set hazırlandı

MODA tasarımcısı Arzu Kaprol, tasarımlarında konfor ve fonkisyonelliğin sağlanmasına özen gösterdiklerini belirterek, şunları anlattı: “Çalışanların neye ihtiyacı olduğunu birebir sahaya inerek gözledik, birebir görüşlerini aldık. Tulumdan gömleğe, takım elbiseden ayakkabıya 27 parçalık set hazırladık. Hayatı kolaylaştıracak teknolojiyi de kullandık. Tasarm disiplinlerinin özü yüzde 50 mühendislik, yüzde 50 ise sanat. Fonksiyonel olmayan tasarımlar gerçek değer ve içerik barındırmaz. Bu nedenle endüstriyel tasarımlarda yenilik yaratmak zor olduğu kadar heyecan verici.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!