Artık kavganın yeri ve zamanı değil

Güncelleme Tarihi:

Artık kavganın yeri ve zamanı değil
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2011 10:23

Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Başkanı Halit Narin, Türkiye’nin geçmişten gelen eksiklerini hızla kapattığı bir dönemden geçtiğine işaret ederek, iş adamlarına bu süreçte kavganın yeri ve zamanı olmadığı uyarısını yaptı.

Haberin Devamı

Antalya’da düzenlenen Bölgedeki Fırsatlar ve Tehditler semineri kapsamında konuşan Narin, Türkiye’nin geçmiş zamandan gelen eksiklerini hızlı şekilde kapatmaya çalışarak yakalamış olduğu istikrarı korumaya çabaladığını, bu dönemde iş adamları olarak problemleri ileri senelere ertelemeleri gerektiğini söyledi.

Narin şöyle konuştu:

“İş adamları olarak problemleri ileri senelere bırakacak bir yolda ilerlenmesi ve güzel fikirlerin konuşulup onların pratiğe kavuşturulması yönünde hareket edilmesi gerekiyor.  Artık kavganın yeri ve zamanı değil… Eskiden sanayiciler kredi almak için bankaların önünde sıra oluyordu. Şimdi ise bankalar sanayiciye kredi vermek için yarışa giriyorlar. İş adamları olarak Türkiye’nin fırsatlar ülkesi olduğunu göstermek için çabalıyoruz. Bunu zedeleyecek her türlü şeye de tek vücut halinde karşı durmalıyız.”

Haberin Devamı

NAR GİBİ OLMALIYIZ

İş adamlarının yaptıkları işte vardıkları nokta ile tatmin olmaması, kendilerine bir ufuk çizgisi çizmeden sürekli yeni hedefler peşinde koşması gerektiğine dikkat çeken Narin, “İş adamları olarak hepimiz bir nar gibi olmalıyız. Yani ayrılmaz, sağlam bir birine kenetlenmiş bir düzenin parçası olmamız lazım. Anadolulu iş adamları olarak uzun vadede kusurlarımızı görmeyerek, Türkiye’yi daha üst seviyeye getirmeliyiz” dedi.

ZAKARIA: OLAĞANÜSTÜ BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ

/images/100/0x0/55ea6f40f018fbb8f87fb235
Seminer kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Time Dergisi Editörü ve Washington Post yazarı ABD’li gazeteci ve televizyoncu Dr. Fareed Zakaria ise hem küresel açıdan hem de bölgede olağanüstü bir değişim yaşandığını bunu olumlu bulduğunu söyledi.

Zakaria, “Olağanüstü bir değişimden geçiyoruz. Bu ay Kaddafi’nin öldüğünü öğrendik. 40 yıldır ülkesinin başında olan bir kişini bu duruma geleceğini kimse düşünmüyordu. İki yıl önce ABD de kendisiyle görüştüm. Ve tanıdığım en tuhaf liderdi.  Şimdi geldiğimiz nokta, değişimin ne kadar çarpıcı olduğunu gösteriyor. Bence dünyada olup bitenler olumlu” dedi.

Haberin Devamı

Zakaria son 20 yılda yaşanan değişimde, dünyada soğuk savaş sonrası politik istikrarın artmasının, ülkelerin küresel ekonominin bir parçası haline gelmesinin ve teknoloji sayesinde bilgi paylaşımının gelişmesinin etkili olduğuna işaret etti.

TÜRKİYE BU DEĞİŞİMİ İYİ KULLANDI

Türkiye’nin yaşanan bu değişim atmosferini kendi avantajına dönüştürmeyi başardığını söyleyen Zakaria, bunda siyasi iktidarın sağladığı istikrar kadar, elitlerin dönüşüm sancılarına katlanmasının da önemli etkisi olduğunu söyledi.

Zakaria şöyle devam etti:

“SANCILI DÖNEME KATLANDINIZ”

"Türkiye bu değişim sırasında, Doğu ile batı arasında olmasının avantajını kullandı. Bunu da ekonomisine iyi biçimde yansıttı. İş adamları artık çok daha fazla dışarıya açılıyor. Bu durum, ülkenin tamamında meydana gelen değişimin bir yansıması oldu.

Haberin Devamı

 "Elbette siyasi istikrar da buna büyük katkı sağladı. Son 10 yıldaki en büyük kazanımlar. Mevcut iktidar kadar elitlerin ekonomik reformların yapılmasına verdiği katkıyla sağlandı.. Böyle bir şey kısa vadede sancılıdır. Ama siz buna katlandınız”.

 AB’YE CEVAP: BİZ SİZİN İÇİN FAZLA GÜÇLÜYÜZ

Zakaria, Türkiye’nin önce Avrupa Birliği’ne girmek için bu reformları yaptığını ancak son beş yılda bunların AB için değil ülkenin kendi refahı için yapılması gerektiğinin anlaşıldığını da söyledi.

Zakaria, Avrupa’nın içinde bulunduğu duruma da işaret ederek belki günü geldiğinde Türkiye’nin AB’ye girmek için davet edildiğinde bunu reddederek, “Biz sizin için fazla güçlüyüz” diyebileceğini kaydetti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!