Arnault’ya da ‘şövalye’ ünvanı verdi

Güncelleme Tarihi:

Arnault’ya da ‘şövalye’ ünvanı verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

Fransa’daki yüksek vergilerden kaçan milyarder işadamı Bernard Arnault, İngiltere tarafından Knight and Dame Grand Cross (GBE) (Şövalye) nişanıyla onurlandırıldı.

Haberin Devamı

Arnault’ya iş dünyasına katkılarından dolayı şövalyelik nişanı veren İngiltere’nin bu tavrı, Fransa’nın uygulamaya hazırlandığı varlık vergisinden kaçmak isteyen zenginlere kapısını açtığının resmi bir göstergesi olarak algılandı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Kraliçe II. Elizabeth’in nişanın Arnault’ya verilmesini onayladığı kaydedildi. Açıklamada Arnault’nun iş dünyasına katkıları ve İngiltere ile daha geniş kapsamlı birliktelik kurduğu için nişanın verildiği belirtildi. 41 milyar dolarlık kişisel servetiyle dünyanın en zengin isimleri arasında yer alan Arnault’nun, İngiltere’de açtığı mağazalarda 3 bin kişiye istihdam yaratması da bu nişanı almasında etkili oldu.

Avrupalıların yeni umudu

Fransız hükümetinin, 2 yıllık kazancı 1 milyon Euro’yu bulacak zenginlerden alınacak gelir vergisinin yüzde 75’e çıkarılacağı haberlerinin ardından vatandaşlığından çıkmaya başlayan Fransız iş adamları, ekonomisi küçülen Avrupa ülkelerinin yeni umudu oldu. Louis Vuitton markasının da içinde bulunduğu lüks tüketim ürünleri grubu LVMH’nin sahibi Bernard Arnault’nun, İngiltere Kraliyet Ailesi tarafından onurlandırılması, diğer Fransız iş adamlarını da cesaretlendirdi. 63 yaşındaki milyarder Arnault gibi Fransız vatandaşlığından çıkmak için diğer ülkelere başvuran Fransız sayısı 50 bini aştı.

Haberin Devamı

Fransızlara kırmızı halı

Arnault’nun, şövalye nişanıyla birlikte İngiltere’de kendi evinden daha çok ilgi görecek olmasının iki ülke arasındaki ilişkileri etkileyebileceği öne sürüldü. İngiltere Başbakanı David Cameron’un daha önce yaptığı bir açıklamada “Yüksek vergiden kaçan Fransızlara kırmızı halı sermekten mutluluk duyacağız” sözleriyle iki ülke arasında polemik yaşanmasına neden oldu. Fransa’nın en zengin iş adamı olan Arnault, Belçika vatandaşlığına geçeceği yolundaki söylentileri yalanlasa da, yeni ülkesine 4 milyar Euro’luk yatırım yaptığı ortaya çıkmıştı.

Bütün ilanları geri çekti

BELÇİKA vatandaşlığına geçeceği söylentilerinin ardından, Belçika gazetelerinin manşetinde ‘Hoş geldin Arnault’ başlıklarıyla karşılanan ünlü iş adamı, Fransa’nın sol görüşlü gazetesi Liberation tarafından da ‘Defol git zengin aptal’ başlıklarıyla eleştirilmişti. Christian Dior, Dom Perignon, Hublot ve Bvlgari markalarının da sahibi olan Arnault, Liberation gazetesinin üslubunu son derece kaba ve agresif olarak nitelendirerek dava açtı. Arnaut ayrıca lüks markalarına ait bütün ilanların da Liberation gazetesinden çekti. Arnault’nun Belçika vatandaşlığına başvurmasında kişisel sebeplerin de bulunduğu öne sürüldü. Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande “Arnault, Fransız vatandaşlığından çıkmanın ne anlama geldiğini açıklaması gerekiyor” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!