Armatürde hedef 5 milyar dolarlık ihracat

Güncelleme Tarihi:

Armatürde hedef 5 milyar dolarlık ihracat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2023 07:00

İç pazar büyüklüğü 5 milyar TL’yi aşan armatür sektörü, aynı rakamı ihracat için de hedefliyor. Yılın ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine paralel olarak 2 milyar 27 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren armatürcüler, seneyi 5 milyar dolarlık ihracatla kapatmaya odaklandı.

Haberin Devamı

ARMATÜR Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Turhan, “Küresel ekonomide yaşanan durgunluğa rağmen, ihracatımızda ilk altı ayda önemli bir düşüş yaşanmaması için çok çalıştık. İhracatçılar açısından yılın ikinci yarısından umutluyuz” dedi.

BİRİM FİYATIMIZ ARTTI

Sektörün 2022’yi 4.22 milyar dolarlık ihracatla kapattığını hatırlatan Turhan, bu yıl her şeye rağmen büyüme hedeflediklerini söyledi. Turhan, planı ise şöyle anlattı: “Öncelikle yakın ülkelere odaklandık. Bakıldığında ilk altı ayda sektörün en fazla ihracat gerçekleştirdiği ilk üç ülke; 45.2 milyon dolarla Almanya, 23.3 milyon dolarla Rusya ve 15 milyon dolarla Irak oldu. İkinci olarak da ihracat birim fiyatımız yüzde 10 arttı. Sektör giderek daha katma değeri yüksek ihracata yöneliyor. İhracatta birim fiyatımız 5.48 dolardan 6.01 dolar seviyelerine yükseldi. Yüzde 10’a yakın bir artış gerçekleşti. Sektörümüz açısında birim fiyatı yüksek ürünler ihraç etmemiz, ülkemizin toplam ihracatına katkı açısından oldukça olumlu.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!