Armani Jeans ve Versace'nin outleti açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Armani Jeans ve Versacenin outleti açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2009 11:03

İstanbul Yeşilköy’de 150 milyon TL’lik yatırımla inşa edilen Airport Outlet Center, kapılarını ünlü markalara açmayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

 Dünyaca ünlü İtalyan giyim markası Armani Jeans ve Versace’nin outlet mağazası Nisan ayından itibaren hizmete açılacak. Günde ortalama 650 bin kişinin ziyaret ettiği belirtilen Airport Outlet Center alışveriş merkezinde Versace ve Armani Jeans markalı ürünlerin yanı sıra, US Polo Outlet,X Zado Outlet, Rodi Outlet ve Kanz Outlet ürünleri satışının da gelecek aylar içinde başlayacağı bildirildi.  

Türkiye’nin girişimci aileleri arasında gösterilen Döğme Ailesi’ne ait Londra Dış Ticaret tarafından 150 milyon TL’lik yatırımla inşa edilen Airport Outlet Center’ın 2008 yılı Ekim ayında hizmete açıldığını söyleyen Airport AVM Genel Müdürü Burçin Bendegül, Armani Jeans, Versage gibi markaların outlet ürünlerini de tüketiciler için erişilebilir kılmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Genel Müdür Bendegül, AVM’ye tüketicilerin ulaşımını kolaylaştırmak için Ayamama Deresi üzerine inşa edilecek köprünün maliyetinin 750 bin TL’sini de kendilerinin üstlendiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Bendegül, AVM yönetimi için dünyada 40’dan fazla ülkede hizmet veren gayrimenkul yönetim şirketi Bilfinger Berger Facility Services’ın bir kuruluşu olan EPM Assetis ve HSG Zander firmaları ile anlaştıklarını kaydederek “EPM Assets mülk yönetimini hizmetlerini yürütürken, HSG Zander ise tesis yönetimi faaliyetlerini yerine getirmektedir” dedi.

“GELİNLİKTEN KUMAŞA, BİR ÇOK ÜNLÜ MARKA MAKUL FİYATLA SATILIYOR” 

Airport Outlet Center’ın küresel ekonomik krizi başarıya dönüştürmeyi başardığını belirten Bendegül, kriz döneminde hem ciro, hem de AVM’ye giriş yapan mağaza sayısını artırdıklarını söyledi. Bendegül, “Başarımızı gören yatırımcılar AVM’mizde yeni mağazalar açmak için bize güvendiler. Krize rağmen Marks &Spencer, Fabrika, İpekyol, Beymen Business, Mudo, DS Damat, The Company gibi markalar aramıza katıldı. 2009 Nisan ayında ise İtalyan giyiminde önde gelen markalardan Armani Jeans, Versace, Trussardi Jeans’nin Avrupa yakasındaki tek outlet ürünlerinin satılacağı mağaza olacak. Ayrıca US Polo Outlet, X Zado Outlet, Rodi Outlet ve Kanz Outlet de aramıza katılacaklar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en güçlü markalarından biri olan Vakko’nun, yıllardır Merter’de kesintisiz olarak sürdürdüğü geleneksel “Çadır Günleri”nin Airport Outlet Center’da devam ettiğini açıklayan

Bendegül, “Gelinlikten kumaşa kadar birçok ürünü, makul fiyatlarla bulmak mümkün” dedi.

 İSTANBUL’UN DİSNEYLAND’I AIRPORT’DA 

Airport Outlet Center’ın aynı zamanda Harbiye ve Rumeli Hisarı’ndan sonra İstanbul’un en büyük amfi tiyatrosunu içinde barındırdığını söyleyen Bendegül, tiyatronun 2 bin 500 kişilik bir kapasitesi olduğunu vurguladı. Toplamda 81 bin metrekarelik kapalı alana sahip AVM içerisinde 600 metre karelik buz pisti, 12 hatlı bowling salonu, yüksek görüntü ve ses kalitesine sahip konforlu sinemalar, 2 bin kişilik yeme içme alanı ve 120 mağaza olduğunu aktaran Bendegül, “Airport Outlet Center özellikle yaşamayı, eğlenmeyi seven çocuklu aileler için, hafta sonları sıkılmadan hoşça vakit geçirecekleri bir mekan” dedi. Şu anda bin 300 kişinin istihdam edildiğine işaret eden Bendegül, 2009’da ciro hedefinin ise 92 milyon dolar olduğunu söyledi. Bendegül, “Merkez, ayda ortalama 650 bin kişilik ziyaretçisi ile Türkiye ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.

Haberin Devamı

AYAMAMA DERESİ KÖPRÜ İNŞATINA 750 BİN TL FİNANSMAN SAĞLAYACAK 

Airport Outlet Center’ı diğer alışveriş merkezilerinden ayıran önemli özelliklerinden birinin İstanbul Dünya Ticaret Merkezi, CNR Fuar alanı, WOW Otelleri, Atatürk Havalimanı ve E-5 bağlantı noktasında yer alması olduğunu söyleyen Bendegül, Atatürk Havalimanı ile aralarındaki mesafeyi kısaltacak bir köprünün de inşa edileceğini bildirdi. Bendegül, “WOW otelleri ile Airport Outlet Center arasında, Ayamama Deresi üzerine inşa edilecek köprünün 750 bin TL’lik finansmanını biz karşılayacağız.Yaklaşık 6 metre genişliğinde inşa edilecek köprü ile Airport Outlet Center ile Atatürk Havalimanı arasındaki mesafe 1.5 dakikadan daha kısa bir süreye inecek. Alışveriş merkezi, Atatürk Havalimanı’na yakın olması nedeniyle Türkiye’ye gelen veya transit yolcu olan yabancı turistin ilk veya son alışveriş noktası olma özeliğine sahip” açıklamasında bulundu.





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!