Argun: Toplam kalite maliyetimizi düşürdü

Güncelleme Tarihi:

Argun: Toplam kalite maliyetimizi düşürdü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 1999 00:00

Haberin Devamı

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (ERDEMİR) Genel Müdürü Tanju Argun, ''fabrikamızda toplam kalite yönetimine geçilmesiyle maliyetlerimiz düştü' dedi. Argun, yaptığı açıklamada, bu yılın Ocak ayındaki maliyetlerinin ortalama 240 dolar olmasına rağmen şu anda 212 dolara kadar düştüğünü, maliyetlerin düşmesiyle yükselen satış fiyatlarınınşirketin karında artış sağlayacağını bildirdi.

Belirledikleri hedeflere emin adımlarla ilerlediklerini ve tek endişelerinin, Japon Yeni'nin sürekli artış göstermesi olduğuna işaret eden Argun, 1999 yılını azda olsa kar ile kapatmak istediklerini kaydetti. Argun, şöyle devam etti:

‘‘Meksika'da dünya demir-çelik üreticilerinin düzenlediği toplantıda bulundum. Görüşmelerimiz şirket açısından olumlu geçti.Yılda bir kez gerçekleştirilen bu toplantıda, dünya demir-çelikpazar durumunu ve stratejilerini inceleme olanağı buldum. Çeliküretimine alternatif ürünler gündeme geldi ve tartışıldı. Çeliğe alternatif olarak görülen alüminyumun, hafif olmasının yanı sıra dayanıklılık açısından uzun vadeli rekabet şansı yok. Plastik maddesinin ise geriye dönüşümü olmamakla birlikte pahalı ve çevre kirliliği problemi var. Bir başka alternatif olarak önesürülen cam, pahalı ve ışık alması nedeniyle özellikle gıdamaddelerinin daha çok bozulmasına yol açmakta.’’

Argun, gördüğü demir-çelik fabrikalarının bir çoğunun Erdemir ile eş değer olduğunu belirterek, ‘‘Teknolojikolarak bizden ileri fabrikalar da var. Ayrıca, ark ocakları bir çok ülke tarafından kullanılmakta. Memnuniyetle gördüm ki, dünyademir-çelik sektörü ark ocaklarına gidiyor. Bu gezi ve görüşmelersonucunda bir çok fabrika ile ortak projelerimiz olabilir’’ diyekonuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!