Arda Turan'ın şirketine Rus ortak

Güncelleme Tarihi:

Arda Turanın şirketine Rus ortak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2012 09:15

Aralarında Atletico Madrid'de top koşturan Arda Turan'ın da olduğu toplam 11 ortaklı lidyana.com'a Rus ortak geldi. Rus arama motoru Yandex’in de yatırımcısı olan Ru-Net şirketi internet üzerinden takı ve aksesuar satan lidyana.com'a 6 milyon liralık yatırım yaptı.

Haberin Devamı

 

Lidyana.com'un en büyük hissedarı Hakan Baş. Baş aynı zamanda Peak Games ile sosyal medya şirketi Krombera‘nın da kurucusu.

Lidyana'nın diğer ortakları arasında Ulusoy Holding Yönetim Kurulu Üyesi Saffet Ulusoy, Öztanık Grubu’ndan İsmet Öztanık, Yemek Sepeti'nden Nevzat Aydın,  Markafoni'den Sinan Afra ve Magic Life zincirinin kurucusu Cem Kınay'ın yeğeni Onur Kınay gibi isimler bulunuyor. Şirkette Arda Turan'ın da yüzde 11'lik hissei bulunuyor.

Şubat ayında 2 milyon liralık bir yatırımla kurulan lidyana.com ile bir süredir yabancı fonlar ilgileniyordu. Yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma Ru-Net ile sağlandı. Bu aynı zamanda Ru-Net'in Türkiye'ye yaptığı ilk yatırım olma özelliği taşıyor.

lidyana.com’un CEO Hakan Baş, Ru-Net’ten aldıkları yatırımla yurtdışına açılacaklarını kaydetti. Ru-Net'in çeşitli ülkelerde toplam 30 yatırımı olduğunu kaydeden Baş, "Biz de ilk olarak Rusya'ya girmeyi hedefliyoruz. Ardından tüm Ortadoğu pazarına yayılacağız" dedi.

Haberin Devamı

Benzer eğilimler gördük

Ru-Net’in adına süreci yöneten şirketin Türkiye sorumlusu Murat Biçer, şu değerlendirmeyi yaptı: “Doğu Avrupa ve Batı Asya’yı göz önüne aldığımızda, en çok umut vaat eden pazar online Türk perakendeciliği.

Bu önemli büyümenin en başında da Türkiye’deki 35 milyon internet kullanıcısının yüzde 45’lik kullanım oranı yer alıyor. Yapı olarak da Türkiye’deki online perakendecilik Rusya’dakine benziyor. Moda markalarına olan talep ve tüketici davranışları ise neredeyse aynı. Takı ve aksesuar alanındaki yüksek marj bizim için oldukça ilgi çekici.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!