Arçelik tasarruf için Keysmart'ı aldı

Güncelleme Tarihi:

Arçelik tasarruf için Keysmartı aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2007 09:52

Arçelik, iştiraki olan Beko Elektronik'in sahip olduğu Keysmart markasını maliyetlerden tasarruf etmek için 20 milyon YTL'ye satın aldı.

Beko Elektronik'ten İMKB'ye gönderilen açıklamada, yönetim kurulunun dünkü toplantısında şirketin sahip olduğu Keysmart markası, Keysmart bayi teşkilatıyla bilişim ve iletişim teknolojileri ticareti iş biriminin bilgisayar üretim kısmı hariç, 20 milyon YTL bedelle Arçelik'e satılmasına karar verildiği bildirildi. Açıklamada, satış tutarının DTT (Deloitte Touche Tohmatsu) Turumsal Finans Danışmanlık Hizmetleri'nin makul değer hesabına uygun olduğu kaydedildi.

Açıklamada, şirketin bilgisayar üretim işinin satıştan etkilenmeyeceği vurgulanarak, mevcut şekliyle üretime devam edileceği kaydedildi.

Arçelik'ten gönderilen açıklamada da marka, satış ve bayi teşkilatı gibi süreçleri, tek elden yönetilerek sinerji sağlanması, müşteri memnuniyetinin artırılması ve maliyetlerden tasarruf edilmesi için Keysmart'ın satın alınmasına karar verildiği kaydedildi. Açıklamada, söz konusu bedelin peşin olarak ödenmesine ve gerekli devir işlemlerinin yerine getirilmesi için şirket yönetimine yetki verilmesine karar verildiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!