Arçelik, Kalite Oskarı'nı aldı

Güncelleme Tarihi:

Arçelik, Kalite Oskarını aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 1997 00:00

Haberin Devamı

TÜSİAD-Kalder tarafından verilen Ulusal Kalite Büyük Ödülü, bu yıl Arçelik'in oldu. Başbakan Mesut Yılmaz, dün akşam düzenlenen törende Büyük Ödülü Arçelik'in Genel Müdürü Mehmet Ali Berkman'a, İpek Kağıt'ın aldığı Başarı Ödülü'nü de Eczacıbaşı Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı'na verdi.

SABANCI BU KEZ YOK

TÜSİAD-KalDer tarafından verilen Ulusal Kalite Ödülü için bu yıl 12 başvuru yapılmış, bunlardan beşi finale kalmıştı. Arçelik ve İpek Kağıt ile birlikte Ardem, Türkiye Elektrik Endüstrisi ve Erciyas Biracılık da finalistler arasında yer alıyordu.

Ulusal Kalite Ödülü'nü iki kez Brisa ve Kordsa ile kazanan Sabancı Topluluğu ise kalite yarışına bu yıl için de Beksa'yı hazırlıyordu. Ancak Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı'nın (EFQM) KOBİ'ler kategorisinde büyük ödül vermesi üzerine yoğunluğunu buraya verdi ve Beksa KOBİ dalında Avrupa Kalite Büyük Ödülü'nü kazandı. Böylece Sabancı, Avrupa'daki yarışı kazanmak amacıyla Ulusal Kalite Yarışı'ndan bu yıl için çekilmiş oldu.

TÜSİAD-KalDer Ulusal Kalite Ödülü için bu yıl ikinci kez finalist olan Arçelik, bu yıl Büyük Ödülü Koç Topluluğu'na götürdü. Arçelik, 42 yıldır tüm elektrikli ev aletlerini üretiyor. İstanbul Sanayi Odası sıralamalarına göre Türk özel sektörünün son 12 yılda 11 kez en büyük kuruluşu olan Arçelik, 1.1 milyar dolarlık cirosuyla Koç'un Amiral gemisi ünvanını taşıyor. 2005 yılına kadar Avrupa'nın en büyük beş beyaz eşya üreticisinden biri olmayı hedefleyen şirket, 1990'dan bu yana Ar-Ge çalışmalarına 72.5 milyon dolar harcadı.

TEMİZLİK KAĞIDI İPEK'TEN

Eczacıbaşı Grubu bünyesindeki İpek Kağıt Sanayi ve Ticaret, Yalova-Altınova'da temizlik kağıtları üretip, pazarlıyor. 1970 yılında Selpak markasıyla temizlik kağıdı üretimine başlayan İpek Kağıt, Türkiye'nin ihtiyacının yaklaşık üçte ikisini karşılıyor. 1989 yılında James River ile ortaklık anlaşması yapan firma, Toplam Kalite Yönetimi çalışmalarını 1993 yılında başlattı. Yıllık üretim kapasitesi 35 bin tona ulayan İpek Kağıt'ta 350 kişi çalışıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!