Arçelik-Beko Fransa'da görücüye çıktı

Güncelleme Tarihi:

Arçelik-Beko Fransada görücüye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2002 15:43

Nanterre Ticari Mahkemesi, Brandt grubunu satın almak isteyen, aralarında Arçelik Beko`nun da bulunduğu beş firmanın verdiği son teklifleri bugün dinlemeye başladı.

Nanterre Mahkemesi, bu sabah saat 9.30`da başlayan oturumda ilk olarak isim sırasına göre Arçelik-Beko grubu yöneticilerinin teklifini dinlendi.

Türk şirketini, mahkede Arçelik Genel Müdürü Nedim Esgin ve Koç Dayanıklı Tüketim Ürünleri Grubu Başkanı Hasan Subaşı başkanlığında bir heyet temsil etti.

Kapalı oturumda, Arçelik Beko Grubu yöneticileri, hem sanayi alanında hem de sosyal alanda diğer gruplara oranla en iyi teklifi verdiklerini, son teklifleri hakkında ayrıntılı bilgi verdiler.

KARAR SALI GÜNÜ

Nanterre Mankemesi kararını, 15 Ocak Salı günü açıklayacak.

Brant`ı almak için, Amerikan Whirqool, İtallan Candy ve yarışa sonkatılan İsrailli Elco grubu uzun zamandır yoğun uğraş veriyor.

Öte yandan Brant`ın üst düzey yöneticilerinden oluşan bir grup, Brant`ın sahip olduğu 7 fabrika içinden sadece Aizenay`daki fabrikayı almak için ayrı bir teklif sunmuştu.

ARÇELİK`İN YENİ ÖNERİSİ

Arçelik Beko, Brandt`ı satın alması halinde, dünyanın 4. büyük beyaz eşya üreticisi olacak. Arçelik-Beko, şu anda Avrupa`nın beyaz eşya üretimi konusunda 7. büyük grubu olarak gösteriliyor.

Arçelik yetkilileri, Brant grubunu satın almak için, daha önce getirdikleri teklifi yenileyerek, toplam 4.187 işçi çalıştırmayı öneriyorlar.

Arçelik grubu, Brant`ın bütün fabrikalarını çalıştırmayı ve mevcuthiç bir fabrikayı kapatmama taahhütünde bulunuyor.

Arçelik, ilk teklifinde sadece dört fabrikayı almayı öneriyordu. Arçelik, yeni teklifinde 673 işçi daha fazla çalıştırmayı düşünürken, Brant için iki yıl içinde 500 milyon Euro tutarında sermaye koymayı teklif ediyor.

İsrailli Elco ve ABD`li Whirpool ise sermaye olarak ilk aşamada sadece 200 ile 400 milyon Euro arasında bir para yatırmayı düşünüyor.

BRANT ÇALIŞANLARI İSRAİL FİRMASINI İSTİYOR

Öte yandan Brand çalışanlarının, Pazartesi ve Salı günü yaptıkları toplantılarda, en iyi sosyal teklifi yaptığı gerekçesiyle İsrailli Elco şirketini istedikleri ortaya çıktı.

Brant çalışanlarının görüşleri, sadece tavsiye niteliği taşıyor ve bağlayıcı bir özelliği bulunmuyor.

Elco`nun verdiği teklifte toplam 5.311 çalışandan 4.195`nin işini garanti ettiği ve çalışmasına son vereceği işçilere ise 4.574 Euro ile 12.200 Euro arasında tazminat ödeme güvencesi verdiği bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!