Ar-Ge ve inovasyon projeleri ödüllendirildi

Güncelleme Tarihi:

Ar-Ge ve inovasyon projeleri ödüllendirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2022 07:00

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin, üretimdeki katma değerin arttırılması, yeni teknoloji ve metotların sanayiye kazandırılması, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlenmesi, Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yaygınlaşması amacıyla gerçekleştirdiği,

Haberin Devamı

Antalya OSB Ar-Ge ve İnovasyon Proje Pazarı 2022 etkinliğinde dereceye giren projelere ödülleri takdim edildi. Tarım, Kimya, Çevre, Biyoteknoloji, Gıda’ - ‘Enerji, Makine, Elektrik - Elektronik, İnşaat, Yazılım, Bilişim’ - ‘Yapay Zeka, Sağlık ve Tıp Teknolojileri, Biyomalzeme, İlaç ve Kozmetikten’ oluşan 3 farklı kategoride gerçekleşen yarışmaya, 297 adet Ar-Ge ve inovasyon temelli proje başvurusu yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda, 180 projenin sergilenmeye ve yarışma kapsamına alınmaya hak kazandığı açıklandı.

İlk üçe giren projeler, 27 Mayıs’ta Antalya OSB Bölge Müdürlüğü İdari Hizmet Binasında gerçekleşen ödül töreninde açıklandı. Her üç kategorinin de birincilerine 15.000 TL, ikincilerine 10.000 TL, üçüncülerine de 7 bin 500 TL para ödülü verildi. Söz konusu 180 proje, açılan sergi ile yatırımcılar ile sanayicilerin dikkatine sunuldu. Antalya OSB Yönetimi, 3 ay boyunca açık kalacak sergide yer alan Ar-Ge ve inovasyon temelli projelerin, yatırımcı bulup ürüne dönüşmesi ya da uygulanabilir hale gelmesi için çalışmalar yürütecek. Etkinliğin, büyük ve güçlü Türkiye imajında bilim ve teknoloji ile desteklenmesi için, sadece küçücük bir kıvılcım olduğunu belirten Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, “O içinde yanan ateşin sahipleri de bu kalplerdir. Bu kalpler ülkemiz için atacak. Ülkemizi geleceğe taşımak, güçlü Türkiye yapmak için durmadan namus ve şeref meselesi yapacak şekilde hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

3 KATEGORİDE 9 ÖDÜL

Tarım, Kimya, Çevre, Biyoteknoloji ve Gıda alanında birincilik ödülü Çağdaş Kızıl’a verilirken, ikinci Ayşe Serpil Kaya, üçüncü Ercan Özkaynak oldu. Sağlık ve Tıp Teknolojileri, Biyomalzeme, İlaç ve Kozmetik kategorisinde ödüller, sırasıyla Beyzanur Çakar, Raşit Ahıska ve Cevat Altınkaynak’a verildi. Enerji, Makine, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Yazılım, Bilişim ve Yapay Zeka kategorisinin kazananları da şu isimlerden oluştu. Zahra Navazi, Arif Sercan Erez ve Volkan Tutay.

BAKMADAN GEÇME!