Ar-Ge merkezi tescillendi

Güncelleme Tarihi:

Ar-Ge merkezi tescillendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2009 16:27

Eczacıbaşı-Zentiva’nın Lüleburgaz’daki 66.000 m2’lik kapalı alana sahip üretim tesisleri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen Ar-Ge Merkezi Belgesini almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından verilen Ar-Ge Merkezi izin belgesini alabilmek için Ar-Ge merkezlerinde en az 50 tam zamanlı eşdeğer Ar-Ge personeli istihdam edilmesi, Ar-Ge faaliyetlerinin yurt içinde gerçekleştirilmesi, merkezlerin yenilik program ve projelerinin bulunması ve fiziki uygunluk gibi şartlar aranıyor.

Eczacıbaşı-Zentiva Genel Müdürü Elif Çelik; “Ar-Ge Merkezi belgesi almaya hak kazanmamız, Eczacıbaşı-Zentiva olarak kurulduğumuz günden itibaren ortaya koyduğumuz ‘yaşam kalitesini artıracak uluslararası kalitede ilaçlar geliştirmek, üretmek, pazarlamak ve geniş hasta kitlelerine ulaştırmak’ misyonumuzla birebir örtüşüyor” dedi.

Çelik, daha önce de Amerika, İngiltere ve Almanya gibi ülkelerden kalite konusunda tam not alan Lüleburgaz’daki modern ilaç kompleksinde, inovatif çalışmaların sürdürülmesi ve genişletilmesinin yolunun açıldığını söyledi. Türkiye’nin gerek insan kaynağı, gerekse teknolojik altyapısının uluslararası standartları yakaladığını söyleyen Çelik, Ar-Ge çalışmalarının devlet ve özel sektör işbirliği ile desteklenmesi gerekliliğine dikkat çekti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!