Antalya'da pazar esnafı zorda

Güncelleme Tarihi:

Antalyada pazar esnafı zorda
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2016 09:52

Antalya’nın Konyaaltı ilçesi Çakırlar bölgesinde uzun zamandır hizmet veren sosyete pazarı, Hacısekiler Mahallesi’nde açılan kapalı pazar esnafını iflas noktasına getirdi.

Haberin Devamı

Çağlarca ve Akdamlar mahallelerine ait sosyete pazarının, kendi işlerini engellediğini iddia eden pazar esnafı, kurulan pazar nedeniyle kaldırımların işgal edildiğini, trafiğin ise akışının engellendiğini öne sürdü.

Antalyada pazar esnafı zorda



Seslerini bugüne kadar kimseye duyuramadıklarını söyleyen pazar esnafı Fatma Akgün, geçen pazar konuyu protesto için çalgıcı getirip boş dükkanlar önünde oynadıklarını söyledi. Ortada haksız rekabet olduğunu belirten Fatma Akgün, "Hacısekililer Mahallesi’nde kurulan kapalı pazar alanındaki esnaf, müşteri gelmediği için satış yapamıyor. Kilometrelerce yoldan gelip tezgah açan pazar esnafı bazen siftah yapmadan tezgahını kaldırıyor. Zaten alışverişin en yoğun olduğu pazar günü bile esnaf tezgah açamaz oldu" dedi.

Haberin Devamı

Antalyada pazar esnafı zorda

Başka insanların ekmeğinde gözleri olmadığını, bu nedenle sosyete pazarındaki esnafla birleşmeleri halinde kapalı pazara bir canlılık geleceğini kaydeden Fatma Akgün, anayol ile kapalı pazar alanını birbirine bağlayacak köprü projesinin hayata geçirilmesi halinde de pazar yerine hareketlilik geleceğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!