Antalya'da ilk fuar

Güncelleme Tarihi:

Antalyada ilk fuar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'de turizmin başkenti olarak lanse edilen Antalya'da ilk kez bir turizm fuarı düzenleniyor.

En fazla turist ağırlayan şehir olan Antalya'da, ilk kez yapılacak fuara, İsrail, Mısır, KKTC, Girit ve Rodos'dan tur oparatörleri katılacak. 250 dolayında kongre organizatörü ve tur oparatörünün katılacağı fuar için 200 bin dolar bütçe ayrıldı.

TANITIMI YAPILDI

23-25 Kasım tarihleri arasında ANFAŞ'da yapılacak olan MEDITT-Antalya Fuarı'nın tanıtımı için bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Antalya'daki tüm turizm dernekleri ve Antalya'nın yöneticileri katıldı. Toplantıya başkanlık eden Vali Ertuğrul Dokuzoğlu, ‘‘Böyle bir fuar organizasyonu, turizm merkezi Antalya için çok önemlidir’’ dedi.

ANTALYA'YA GEREKLİ

Turizm fuarının Antalya'ya gerekli olduğunu belirten Dokuzoğlu, ‘‘Uluslararası boyutta bir turizm fuarı, ülkemizde sadece İstanbul'da yapılıyordu. Müteşebbislerin 20 bin metrekarelik alana kurduğu ANFAŞ Fuar Merkezi, bu organizasyonu üstlendi. Fuarı düzenleyen Ekin Fuarcılık ve ANFAŞ yöneticilerine teşekkür ediyorum’’ diye konuştu.

DEVAMI GELECEK

Fuarı Ekin Fuarcılık ve ITE Travel Exhibitions organize ediyor. Ekin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Halim Bulutoğlu yaptığı açıklamada, ‘‘MEDITT-Antalya, bölgenin turizm fuarları olan İsrail, Lübnan, Mısır, Tunus ve Malta fuarları arasında en etkin yerde olmayı hedefliyor. Bu yıl çok kısa bir zaman var. Gelecek yıl, daha fazla katılım olacak’’ dedi.

EN BÜYÜK FUAR

Yabancı ülkelerin, Türkiye'de olumsuz fikirleri olduğunu belirten Bulutoğlu, ‘‘Türkiye'de fuar yapmanın para kaybı olduğu düşünülüyordu. İstanbul'da 3 yıldır yapılan EMITT'le, bu fikirler değişti. EMITT Dünya'nın en büyük fuarı oldu. ANFAŞ'dan böyle bir teklif gelince, hemen kabul ettik. Antalya'da, bölgenin en büyük turizm fuarı yapılacaktır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!