Antalya kelimenin tam anlamıyla tarih yazmaktadır

Güncelleme Tarihi:

Antalya kelimenin tam anlamıyla tarih yazmaktadır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 15:10

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, 2016 EXPO Fuarı'nın Antalya'da yapılmasına karar verildiğini hatırlatarak, “Antalya, EXPO Fuar hayalini ve heyecanını gerçeğe döndürüyor” dedi.

2016 EXPO Fuarı'nın Türkiye'de yapılmasına karar verilmesi dolayısıyla EXPO Antalya Meclisi, Vali Alaaddin Yüksel başkanlığında toplandı. Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Atatürk Konferans Salonu'ndaki toplantıya, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen, Antalya İhracatçılar Birliği (AİB) ve Antalya Kesme Çiçek İhracatçı Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile bazı daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda, Antalya'nın EXPO Fuarına aday olma süreci ve çalışmaları hakkında bilgi veren AİB Başkanı Bağdatlıoğlu, Uluslararası Bahçe Üreticileri Birliği'nin (AIPH) 61. Genel Kurulu'nun İspanya'nın Zaragoza şehrinde yapıldığını, EXPO'ya aday olan Antalya'nın dört kişilik ekibiyle büyük mücadele verdiğini anlattı.

Bağdatlıoğlu, çok iyi lobi çalışması ile dünyanın en büyük fuarlarından EXPO 2016 Fuarı'nın Türkiye'de ve Antalya'da yapılmasının kararlaştırıldığını anımsattı.

Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, 2016 EXPO Fuarı'nın Antalya'da yapılması başarısının bir ekip çalışması, takım oyununun sonucu olduğunu söyledi. 2016 EXPO Fuarı'nın Antalya'da yapılmasını Türkiye ve Antalya için “tarihi bir gün” olarak niteleyen Vali Yüksel, Antalya'nın tarih yazdığını kaydetti. Vali Yüksel, şöyle konuştu:

“Antalya, EXPO Fuar hayalini ve heyecanını gerçeğe döndürüyor. Bize göre, bu tarihi bir gün. Antalya'nın yeni bir yüzyılda değişimi sağlamak için ortak akılda buluşmasında ve takım çalışmasından hiçbir zaman tereddüt duymadım. Kent yöneticileri, kentlerinin dünya kenti olabilmesi için yollar aramaktadır. Olimpiyatlar, EXPO Fuarları gibi organizasyonlar, ev sahipliği yapan kentleri dünya kenti haline getirir. Teknik ve taktik başarıyla elde edilen EXPO Fuarının Antalya'da yapılması bu kentin kalitesini de artıracaktır. Artık, Antalya tarihin önünde koşmaktadır.”

100'e yakın ülkenin katılacağı ve botanik dalında düzenlenecek EXPO Fuarı'nın, Antalya ve Türkiye'ye hayırlı olmasını dileyen Vali Yüksel, “Antalya, kelimenin tam anlamıyla tarih yazmaktadır. EXPO dünya fuarının Antalya'ya getirilmesiyle tarih yazılmıştır” dedi.

Bu başarıyı algılamakta herkesin zorlandığını ifade eden Vali Yüksel, 2016 EXPO Fuarı'nın Antalya'da yapılmasına katkı sağlayan, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ve tüm Antalyalılara teşekkür etti. Vali Yüksel, “2016 EXPO Fuarı, Antalya'ya ve Türkiye'ye hayırlı olsun” diyerek sözlerini tamamladı.

EKİP ÇALIŞMASININ ÜRÜNÜ

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak da, bu başarının şehrin ekip çalışmasının sonucu olduğunu belirtti. Vali Yüksel'in bu ekibi başarıyla yönettiğini anlatan Badak, EXPO Fuarı ile Antalya'da bir çok yatırımın daha aktif hale geleceğini bildirdi. Fiziki ve çevre yatırımlarının artacağına dikkati çeken Badak, şöyle konuştu:
“Yatırımlara hız verilecek. 2106'ya kadar hızlı tren projesinin Antalya'ya getirilmesi projesi hız kazanabilir. Gazipaşa-Kemer-Kaş deniz ulaşımı projesinin uygulanabilirliğini hızlandıracağız. 6-7 yıl boyunca dünyanın çeşitli yerlerinde düzenlenecek etkinliklerde devlet olarak tanıtımı yapılacak. EXPO 2016 Fuarı Antalya'nın markalaşmasını daha da artıracak.
Artık Antalya'nın turizmde fiyat açısından da pahalı olması gerekiyor. Okullarda EXPO Fuarı ile ilgili bilgiler verilmeli. 2016 yılına kadar çocuklar eğitilmeli.”

CHP Antalya Milletvekili Hüsnü Çöllü de, 2016 EXPO Fuarı'nın Antalya'da düzenlenmesinden dolayı Antalyalı olarak heyecan duyduğunu söyledi.

Tüm isteğinin Antalya'nın markalaşması olduğunu ifade eden Çöllü, “EXPO 2016 Fuarı Antalya'nın markalaşmasını daha da artıracak. EXPO Fuarı ile ilgili çocukların eğitimine başlanılmalı. Artık sözün bittiği, uygulamanın başladığı yerdeyiz. Antalya'yı dünyaya tanıcağız” dedi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 2016 EXPO Fuarı'nın Antalya'da yapılmasına karar verilmesinden dolayı gurur duyduklarını bildirdi.

Fuarın, Antalya'nın hatta Türkiye'nin kazanmış olduğu en büyük organizasyon olduğuna dikkati çeken Akaydın, Antalya'nın önündeki yedi yıldan büyük bilinç içinde, başarıyla çıkmanın yolunu bulması gerektiğini söyledi. Bu fuarın yapılmasının hem maddi hem de manevi katkıları olacağını vurgulayan Akaydın, “Çocuk ve çiçek temasının seçilmesi Antalya'ya çok yakıştı. Ne yapılması gerekiyorsa, bunu gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak da, bu fuarın Antalya'da yapılmasının kente çok büyük ekonomik katkılar sağlayacağını ifade ederek, bundan sonraki dönemde çok yoğun çalışmaları gerektiğini vurguladı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni ise, Antalya medyası olarak her zaman olduğu gibi bu organizasyonda da destek vereceklerini söyledi.
Konuşmaların ardından Vali Yüksel, bu başarının kazanılması nedeniyle EXPO Antalya Meclisi üyelerinin birbirleriyle kucaklaşarak, bunu kutlamalarını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!