Ankara’daki alışveriş parkına 160 milyon dolar yatırdı gündemine İstanbul’u da aldı

Güncelleme Tarihi:

Ankara’daki alışveriş parkına 160 milyon dolar yatırdı gündemine İstanbul’u da aldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2011 00:00

Maya Grubu, ilkini Bursa’da hayata geçirdiği Anatolium Alışveriş Parkı projelerine odaklanıyor. 160 milyon dolarlık ikinci proje 23 Haziran’da açılacak Anatolium Ankara olacak. Toplam sayı ise 5’e çıkacak. Maya Holding ve IKEA Yürütme Kurulu Üyesi Fuat Atalay, “Projelerimizle grup içinde bir sinerji yakalamaya çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

BU yıl 62’nci yılını dolduran, gayrimenkul geliştirme, inşaat ve IKEA ile perakende sektörlerinde faaliyet gösteren Maya Grubu, 2007 yılında ilkini Bursa’da hayata geçirip daha sonra devrettiği Anatolium Alışveriş Parkı projelerine odaklanıyor. İkinci proje olarak 23 Haziran’da açılacak Anatolium Ankara Alışveriş Parkı gelirken, Maya Grubu uzun vadede İstanbul’un iki yakasında birer alışveriş parkı ve ardından Antalya’yı hedefliyor. Maya Holding ve IKEA Yürütme Kurulu Üyesi Fuat Atalay, alışveriş parkı sayısının 5 adet olacağını belirterek, “Onlarca alışveriş merkezi yapmayı planlamıyoruz. Son derece az sayıda, farklı, günün koşullarına doğru cevap veren, özgün projeler yapmayı planlıyoruz” dedi. Atalay, IKEA’nın ilk entegre mağazasının da Ankara’da olacağını belirtti.        
Birikimi çok önemsiyoruz
Maya Grubu’nun 50 yılı aşkın süredir gayrimenkul geliştirme alanında yer aldığını belirten Fuat Atalay, sektördeki hedeflerini şöyle anlattı: “Maya, belirli bir gelir grubunun üzerindeki hedef kitlesine dönük konut projelerini başarıyla hayata geçiren bir grup. Maya Grubu olarak 50 yılda geliştirdiğimiz birikimi ve uzmanlığı çok önemsiyoruz. Özellikle son 9-10 yılda grubun perakendeye de ciddi bir oyuncu olarak adım atmasıyla birlikte daha büyük çaplı perakende geliştirme projelerine başladık. Uzun dönemli stratejik planımıza göre, Türkiye’nin önemli merkezlerinde iyi konumlanmış lokasyonlarla,  ticari karmayı da içinde kurgulayacak şekilde, yeşil projeleri geliştiren ve bunu kalıcı hale getirecek projelerini devreye sokmayı planlıyoruz.”
Bu yatırımlardan ilkinin Bursa Anatolium, ikincisinin Ankara Anatolium projesi olduğunu söyleyen Atalay, şunları söyledi: “Bundan sonra 3 numaraya baktığımızda İstanbul’u düşünüyor olacağız. Sırasıyla Antalya görünüyor. Başta İstanbul’da dikkatle seçilecek iki ayrı yerde alışveriş parkı planlamamız söz konusu. Sanatsal etkinliklere, kültüre etkinliklere imkan verebilecek kar amaçlı olmayan bir gelişimi önemsiyoruz. Herşey yolunda giderse 3’ncü projeyi bu yılın son çeyreğinde düşünüyoruz.”
Grup içinde sinerji
Alışveriş parkı projelerinde grup içinde sinerji yakalamaya çalıştıklarını anlatan Atalay, “IKEA markamız alışveriş parklarında ana mağaza oluyor. Ankara Anatolium’da Türkiye’nin ilk, dünyada 11’nci entegre IKEA mağazası yer alacak. Bu şekilde IKEA da sayısını artıracak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nitelikli projeler ön plana çıkacak

Haberin Devamı

MAYA Grubu’nun büyük kutulardan oluşan perakende parkını hedefediğini ifade eden Fuat Atalay, “Önümüzdeki dönemde alışveriş merkezi sayısındaki bu enflasyondan dolayı, nitelikli alışveriş merkezleri ya da perakende parkları öne çıkacak. Konumlanmasıyla, yeşil projeler olmasıyla, ihtiyaçlara cevap veren projeler var olacak. ”

3 bin kişiye iş kapısı açılacak

2011 Haziran ayında açılışı gerçekleşecek olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı’nda 2 bin araçlık otopark ve sanatsal etkinliklere yer veren bir Art Stüdyo  bulunacak.
Ankara Anatolium 160 milyon dolarlık yatırımla hayata geçiyor.
Anatolium Ankara Alışveriş Parkı’nda 4 büyük mağaza ve 100 adet mağaza bulunacak.
170  bin metrekare kapalı alanı, 70 bin metrekare kiralanabilir alanı olan Anatolium  Ankarada toplam 3 bin kişiye yeni istihdam imkanı sağlanacak.       
Alışveriş parkına 10 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

Metan gazı ısınmaya destek olacak

ANATOLIUM Ankara Alışveriş Parkı’nın çevreci çözümler sunduğunu da ifade eden Fuat Atalay, şöyle konuştu: “Yalıtımda yüksek standartlar uygulandı. Su ısıtılmasına destek olarak güneş kolektörleri kullanılıyor. İç kullanım ve peyzajda değerlendirmek için yağmur suları toplanıyor. Alışveriş parkının olduğu bölgede çöp döküm sahaları vardı. Ankara Büyükşehir Belediyesi rehabilite ediyor ve özel sektör işbirliğiyle metan gazı üretiliyor. Metangazının ısınmada doğalgaza destek olmasıyla ilgili planlamalar bitti.Bundan yararlanabilmek için anlaşma yapmayı planlıyoruz,”

DİĞER HABERLER

Meridyen Evleri’nde peşinat erteleniyor

Haberin Devamı

EVKO Mühendislik ile İngiliz ortağı Meot Yapı’nın ilk projesi olan Pendik Meridyen Evleri’nde hayat başladı. Projede yer alan sınırlı sayıdaki dairenin satışı ise devam ediyor. Pendik Meridyen Evleri 5 blokta 137 daireden oluşuyor. 4 bin 200 metrekare alan üzerinde inşa edilen Pendik Meridyen Evleri’nde 45 metrekareden 195 metrekareye kadar 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve dubleks seçeneklerinde daireler bulunuyor. Pendik Meridyen Evleri’nde dairelerin fiyatı 95 bin liradan başlıyor 270 bin liraya kadar çıkıyor. Konutların yüzde 90’ını sattıklarını söyleyen Evko-Meot Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Zengin, “Yaşamın başladığı, hemen teslim dairelerimizde konut tutarının yüzde 25’ini peşin, yüzde 75’ini banka kredisi ile ödemek mümkün. Daire alanlar yüzde 25’lik peşinatı yaza kadar erteleme imkanına sahip. Aylık taksitler de 750 liradan başlıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Rixos Anadolu Yakası’na geçti

İSTANBUL’A Rixos Elysium Suites Taksim ve Rixos Residences Bomonty projeleriyle giriş yapan Rixos, Anadolu Yakası’na geçerek bir yatırım projesine daha imza attı. Dünyadaki “Executive Apartment” uygulamasının Türkiye’deki ilk örneğini hayata geçiren Rixos, hem ev, hem ofis, hem de ev-ofis olarak değerlendirilebilecek. Kozyatağı’nda bulunan Rixos Executive Apartments, 78, 88, 90 metrekare büyüklüklerinde 1+1, 2+1 ve 96, 142 metrekare büyüklüklerinde penthouse olmak üzere toplam 370 daireden oluşuyor. İlk 9 katı sadece ofislere ayrılan 30 katlı Rixos Executive Apartments’ın mimari tasarımı akıllı bina konseptiyle Tansel Sönmezer tarafından gerçekleştirildi. STC İnşaat ve Albaraka Türk tarafından hayata geçirilen projede yaşam temmuz itibariyle başlayacak. Daire ve ofisler mal sahipleri tarafından kullanabileceği gibi kiraya verilerek yatırıma da dönüştürebilecek. Adalar manzarasına karşı konumlanan Rixos Executive Apartments’daki ev ve ofislerin fiyatları 295 bin dolardan başlıyor.

Kayaşehir’de teslimler başladı

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı devam eden İstanbul-Kayaşehir’de ilk etap konutlarının teslimlerine başlandı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “Kanal İstanbul Projesi”ne komşu olacak Kayaşehir Konutları’nın teslimi iki ay içerisinde tamamlanacak. Yapımı tamamlanan 10 bin 112 konutu hak sahiplerine teslim etmeye başlayan TOKİ, teslim sürecini iki aya yaydı. Tamamlandığında 250 bin kişinin yaşayacağı 65 bin konutluk bir uydukent olacak Kayaşehir (Kayabaşı) Projesi’nde günde ortalama 55 konut teslim ediliyor. İlan edilen tarihte konutunu teslim alamayanlar 10-18 Mayıs günleri arasında başvuruda bulanabilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!