Anayasa Mahkemesi ‘Tam Gün Yasası’nı esastan görüşecek

Güncelleme Tarihi:

Anayasa Mahkemesi ‘Tam Gün Yasası’nı esastan görüşecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2010 00:00

Kamuoyunda ‘Tam Gün Yasası’ olarak bilinen 5947 sayılı “Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’, CHP’nin açtığı dava üzerine dün Anayasa Mahkemesi’nde görüşülürken, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da görüş bildirdi.

Anayasa Mahkemesi’ne saat 12.30’da giden Akdağ, saat 14.40’a kadar burada kaldı. Gün içinde Anayasa Mahkemesine Türk Tabipleri Birliği (TTB), Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve Yüksek Öğrenim Kurumu’ndan da (YÖK) heyetler gelerek görüşlerini bildirdi.

Tabipler Birliği iptal istedi

Anasaya Mahkemesi’nde esastan görülecek olan davada, bilgi verdikten sonra bir açıklama yapan Türk Tabipler Birliği (TTB) Anayasa Mahkemesi’nden “Tam Gün” Yasası’yla ilgili olarak yürürlüğü durdurma ve iptal kararı vermelerini talep etti. TTB Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu, “Yasanın tamamının, ne hekimler ne sağlık çalışanları ne de vatandaşın yararına olduğunu düşünüyoruz. Bunu Anayasa Mahkemesi’nde de ifade ettik” dedi. Bilaloğlu, “TTB olarak, bu yasanın performans sistemi, çalışma özgürlüğünün sınırlanması, mesleki sorumluluk sigortası ve iyonize radyasyonda çalışanlar konularındaki değerlendirmelerimizi de aktardık” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!