Anadolu yakası dün akşam saatlerce elektriksiz kaldı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu yakası dün akşam saatlerce elektriksiz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2014 01:07

İstanbul Anadolu yakasında büyük bir elektrik krizi yaşandı. Saat 20:25 sıralarında Ataşehir Küçükbakkalköy'deki trafo merkezinde bulunan yeraltı kabloları yanmaya başladı. Bir anda korkulu anların yaşanmasına neden olan yangın giderek büyüdü. Yangınla birlikte Anadolu yakasının bir çok bölgesi karanlığa gömüldü. İtfaiye araçları saat 23.00'e kadar bölgeye yönlendirildi. Dağıtım şirketi AYEDAŞ'tan hurriyet.com.tr'ye yapılan açıklamada sorun ile ilgili bir kriz masasının oluşturulduğu bildirildi. Gece yarısı 01:00'den itibaren geniş bir bölgeye elektrik verilmeye başlandı. Çalışmaların devam ettiği bölgede, meydana gelen yangının sebebi ise araştırılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi (TEİAŞ) 4. İletim Tesis ve İşletme Grup Müdürlüğü'nün Ataşehir Küçükbakkalköy'deki trafo merkezinde, yeraltındaki kablolarda meydana gelen yanma nedeniyle bölgedeki ev ve işyerlerinin elektrikleri kesildi.

Başta Ataşehir olmak üzere, Göztepe, Suadiye, İçerenköy, Caddebostan, Sahrayıcedid, Maltepe'nin bir bölümü, Zümrütevler ve Kayışdağı karanlığa gömüldü. 187 Elektrik Arıza Servisi'nin hatları, vatandaşların yoğun şekilde araması üzerine kilitlendi. Yangın nedeniyle, trafo merkezine Kadıköy, Ümraniye ve Ataşehir itfaiye müfrezelerine ait çok sayıda ekip sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yangına köpük sıkarak müdahale etti.

Anadolu yakası dün akşam saatlerce elektriksiz kaldı

Haberin Devamı

ELEKTRİKLER 2,5 SAAT SONRA GELDİ

İtfaiyenin yoğun çalışması sonucu yeraltı kablolarındaki yangın kontrol altına alındı. Bölgeye de saat 23.20 itibariyle kademeli olarak elektrik verilmeye başlandı.

Anadolu yakası dün akşam saatlerce elektriksiz kaldı

KRİZ MASASI KURULDU

Konu ile ilgili AYEDAŞ tarafından (İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.) hurriyet.com.tr'ye yapılan açıklamada yangının dün akşam saat 20:25'te meydana geldiği bilgisi verilerek "İtfaiyenin yoğun çalışması sonucu yeraltı kablolarındaki yangın kontrol altına alındı. Bölgeye de saat 23.20 itibariyle kademeli olarak elektrik verilmeye başlandı. Oldukça büyük bir alanda elektrik şebekesini olumsuz etkileyen yangın sonucu, oluşan arızalara hızla müdahale etmek adına bir kriz masası kuruldu" denildi.

NEDENİ ARAŞTIRILIYOR

Açıklamanın devamında "Bu kapsamda,tüm ekiplerimiz destek ekiplerin de katılımıyla görevlendirildi. Ekiplerimiz tarafından bir yandan arızalara müdahale edildi bir yandan da alternatif hatlardan enerjisiz bölgelere enerji verme çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar sonucunda Kadıköy, Maltepe, Kartal, Ataşehir ve Bostancı bölgelerine alternatif hatlardan yedekleme yapılarak enerji verildi. Sabah saatlerine kadar süren çalışmalar sonucu büyük bir bölgenin enerjisi gece 01:00 itibariyle verilmiştir. Sabah saat 10:00 itibariyle enerjisiz kalan herhangi bir bölge bulunmuyor. Konu ile ilgili teknik inceleme ise sürüyor" bilgisi paylaşıldı.

BAKMADAN GEÇME!