Anadolu Isuzu, Turkuaz’ı yeniledi ihracatta 50 milyon doları hedefledi

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Isuzu, Turkuaz’ı yeniledi ihracatta 50 milyon doları hedefledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2006 00:00

Anadolu Isuzu’nun küçük otobüs sınıfında yer alan 31 kişilik Turkuaz modeli yenilendi. Yeni Turkuaz’ın motor gücü 146 beygirden 175 beygire çıkarılırken, aracın maksimum tork değeri ise 500 Nm’ye ulaştı. Gebze Şekerpınar’daki üretim tesislerinde Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yeni Turkuaz modelinin tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Kamil Eser, Türkiye’de en fazla küçük otobüs üreten firma olduklarını söyledi.

Eser, 2006 yılı için otobüs, kamyon ve kamyonet olmak üzere toplam 10 bin araç üretmeyi ve 50 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi planladıklarını belirterek, bu yıl da hedeflerinin, iç ve dış pazarlarda liderliklerini sürdürmek olduğunu kaydetti. Bu nedenle müşterilerinden gelen talepler doğrultusunda ürünlerini sık sık yenilediklerini anlatan Eser, şöyle konuştu:

"Turkuaz’daki ana değişiklik motor ve kabinde yapıldı. Kabin içinde yapılan değişiklik ile Turkuaz, küçük otobüste seyahat otobüsü konforu yaratacak. Yeni Turkuaz’ın ihracatına da geçen aydan itibaren başladık. Azerbaycan, Bulgaristan, Romanya ve Almanya’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda ülkeye ihracat yapıyoruz. 2006 yılı için otobüs, kamyon ve kamyonet olmak üzere toplam 10 bin araç üretmeyi ve 50 milyon dolar civarında ihracat gerçekleştirmeyi planlıyoruz." Turkuaz gibi araçların kısa mesafeli ulaşımlar için ideal olduğunu belirten Eser, bu araçların da artık büyük otobüs konforuna doğru ilerlediğini söyledi. Hava taşımacılığının uzun mesafelerde otobüs taşımacılığına ciddi bir rakip olduğunu ifade eden Eser, "Ama kısa mesafelerde hala bu araçların yerini tutacak başka bir ulaşım kaynağı yok. Küçük otobüslerin önümüzdeki dönemde hava ulaşımının tamamlayıcı bir unsuru olarak gelişeceğini de öngörüyoruz" dedi. Anadolu Isuzu Satış Müdürü Fatih Tamay ise, Turkuaz’da ana değişikliklerin motor ve kabinde yapıldığını belirterek, kabin içinde yapılan değişikliklerle Turkuaz’ın küçük otobüste seyahat otobüsü konforu yaşatacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!