Anadolu Grubu’ndan Adel için 77 milyon TL yatırım

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Grubu’ndan Adel için 77 milyon TL yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2016 12:00

Türkiye kırtasiye sektörünün lider markası Adel, 1969 yılında ilk kez üretime başladığı Kartal’daki üretim tesisini 77 milyon TL yatırımla 36 bin m2’lik alana kurulan Çayırova’ya taşıdı.

Haberin Devamı

Adel Kalemcilik, 36 bin metrekarelik alana kurulu Çayırova Üretim Tesisi’nde faaliyete başladı. 77 milyon TL yatırımla kurulan yeni tesis, Adel’in üretim kapasitesinde yüzde 30 artış sağlayacak.

Tesisin açılış törenini Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık gerçekleştirdi. Açılış törenine ayrıca Adel Kalemcilik’in yurtiçi ve yurtdışındaki iş ortakları da katılım gösterdi.

Konuşmasında Adel Kalemcilik’in bu önemli yatırımıyla Türkiye ekonomisi ve istihdamına sağladığı katkılardan dolayı gurur ve mutluluk duyduklarını dile getiren Bakan Fikri Işık, kalemin yarına yatırım olduğunu vurgulayarak “1969’daki yatırım bugün içindi, bugünkü yatırım da yarın için olacak” dedi. Işık, törenin ardından fabrikayı ziyaret ederek, tesis hakkında bilgi aldı.

'ADEL 47 YILDIR BİZİMLE'
Törende bir konuşma yapan Anadolu Grubu Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Tuncay Özilhan “Grubumuzun 66 yıllık mazisinin 47 yılında var olan Adel’in bugün yeni tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz. 1969 yılında Kartal’da, dönemin en modern tesislerinden birinin açılışını gerçekleştirdiğimizde, sektöre dair hayallerimiz çok büyüktü. Şirketimiz, üretimdeki bu başarısını, her yıl daha da artırarak, lideri olduğu sektörün büyümesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şirketimiz, dünyanın en eski yazım gereçleri firması Faber-Castell ile uzun yıllardır sürdürdüğü iş birliğini, 1995 yılından bu yana ortaklık gücü ile yürütüyor. Aynı zamanda 2011 yılından bu yana Rusya’da yine Faber-Castell ortaklığıyla faaliyette bulunuyoruz. Sektöründe lider olan şirketimiz, bu yeni tesisinde ülkemiz için değer yaratmaya ve yeni hikayeler yazmaya devam edecek” dedi.

CİROSU 250 MİLYON LİRA
Adel Kalemcilik Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bölükbaşı ise 47 yıldan beri bu ülkenin çocuklarına, gençlerine ve yetişkinlerine dokunan Adel’in istikrarlı bir biçimde büyümesini sürdürdüğüne, bugün yaklaşık 252 milyon TL net ciroya sahip dev bir şirket haline geldiğine dikkat çekerek “Bu başarı aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getiriyor. Gerek tüketicileri, gerekse yatırımcılarımızı memnun edebilmek amacıyla, iş süreçlerimizi sürekli gözden geçirmeye, pazardaki dünya trendlerini ve koşulları izleyerek büyümeye devam edeceğiz. Bu çerçevede, Çayırova’daki yeni yatırımımızın da karlılığı ve büyümemizi sürdürebilmek adına önemli bir itici güç olacağına inanıyorum” dedi.

4 BİN 500 ÇEŞİT ÜRÜN
Adel Kalemcilik Genel Müdürü Evrim Hizaler “1969’da ilk üretime başladığımızda portföyümüzde sadece 150 çeşit ürünümüz varken, bugün yaklaşık 4.500 çeşide ulaşmış durumdayız. Gelişen üretim teknikleri ve büyüyen hacmimize paralel olarak, tüm üretim ve ofis çalışanlarımızın konforunu ve ihtiyaçlarını da gözeterek bugün içinde bulunduğumuz bu büyük ve modern tesisin yatırımını yapmaya karar verdik. Yeni üretim tesisinin sağladığı fiziksel verimliliklerin yanı sıra, kapasite artışına neden olan en önemli etkenlerden biri de son üretim teknolojilerini ve kendi mühendislik ekiplerimizle bünyemizde geliştirdiğimiz, sektördeki ilk makinaları uygulamaya almış olmamızdır” dedi. 

 

 

BAKMADAN GEÇME!