Anadolu Efes Rusya'daki tesisi kapatıyor

Güncelleme Tarihi:

Anadolu Efes Rusyadaki tesisi kapatıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2013 00:52

Anadolu Efes Rusya pazarında kritik bir karar alarak Moskova'dan çıkma kararı aldı. Anadolu Efes Moskova'daki fabrikasını kapatırken üretim faaliyetlerini Rusya'daki diğer tesislerine kaydıracak.

Haberin Devamı

Anadolu Efes Rusya'nın başkenti Moskova'daki bira ve malt üretimini 1 Ocak 2014 tarihi itibariyle durdurma kararı aldı. Karara gerekçe olarak Rus bira pazarında beş yıl içinde kanuni düzenlemeler sebebiyle yüzde 20'den fazla daralma gerçekleşmesi gösterildi.

Anadolu Efes'ten Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada Rusya'daki yasal düzenlemeler sonucu yüzde 20 daralan bira pazarının Moskova'daki tesisin kapasite kullanım oranını da yüzde 60 seviyelerine gerilettiği belirtildi.

RUSYA'DA ÜRETİLEN BİRANIN YÜZDE 15'İNİ ÜRETİYORDU
Anadolu Efes'in Moskova'daki fabrikası 4 milyon hektolitre ve 40 bin ton malt üretim kapasitesine sahipti. Bu kapasiteler Anadolu Efes'in Rusya'daki yıllık bira üretiminin yüzde 15'ini, malt üretiminin ise yüzde 26'sını oluşturuyordu.

Haberin Devamı

Anadolu Efes Moskova'daki bira üretim faaliyetlerini Rusya'nın diğer bölgelerindeki üretim tesislerine kaydırılacak.

Şirket kapatılan tesis sonrası kaç kişinin işinden olacağını ise henüz açıklamadı. Açıklamada "Personel azaltımı planı son değerlendirme aşamasında olup, işten ayrılacak çalışanların hakları ilgili kanunların koruması altında olacaktır." denildi.

8 BİRA FABRİKASI VARDI
Anadolu Efes'in internet sitesinde yer alan bilgilere göre Anadolu Efes'in Rusya'da 8 bira fabrikası, 5 malt ve 1 preform üretim tesisi bulunuyordu. Anadolu Efes Rusya pazarında yüzde 16 pazar payı ile ikinci konumda.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!