Anadolu bayramı

Güncelleme Tarihi:

Anadolu bayramı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2018 01:25

Bayram tatilinde Türkiye’nin dört bir tarafında kültür turları düzenlediklerini ifade eden Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, “Kültür turları genelde oda-kahvaltı şeklinde satılıyor. Böylece gidilen şehirlerde de harcama oranı artıyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’de son yıllarda yerli turist sayısı yükseliyor. Önceki yıllarda büyük bir çoğunluk yılın sadece bir bölümünde deniz, kum, güneş tatili yaparken, artık tur şirketlerinin hazırladığı Türkiye’nin dört bir tarafında düzenlenen kültür turlarına da büyük bir ilgi gösteriyor. Döviz kurlarında yaşanan artış sonrası da yerli turistin yurtdışı turlara ilgisinin azaldığı, Türkiye’de kültür turlarına olan talebin arttığı ifade ediliyor. Kültür turlarının özellikle bayram döneminde sıkça tercih edildiği, önümüzdeki bayram döneminde de kültür turlarına olan talebin bir hayli yükseldiği belirtiliyor.

Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe de kültür turlarına talebin artmasına ilişkin, “Jolly Tur 32 yıldır bu sektörde faaliyet gösteriyor. Ben de 11 yıldır bu kurumdayım. 11 yıl önce kültür turlarına 8 bin kişi ile başladık, şimdi 100 bin kişiye ulaştık. 17 havalimanına kültür turları kapsamında grup indiriyoruz. Sadece bayram döneminde 32 ilden tur düzenliyoruz. Bayramda 350 otobüsle operasyonlarımızı yürüteceğiz. Kültür turları sayesinde insanların yeni tatları keşfetmelerini, yeni yerler görmesini sağlıyoruz. Karadeniz, GAP, Ege-Akdeniz ve Doğu Anadolu turlarımızla bayramda Türkiye’nin tamamında tur düzenlemiş olacağız” dedi. Kültür turlarının şehre ve bölge esnafına da para kazandırdığına dikkat çeken Gökçe, “Kültür turlarının satışları genelde oda-kahvaltı oluyor. Örneğin Gaziantep gurme turu kapsamında sabah kahvaltısı dışarıda yapılıyor. Öğlen yemeği bölgedeki lokantalarda oluyor. İnsanlar alışveriş yapıyor. Gaziantep turu için fiyatlarımız 499 ile 799 TL arasında değişiyor. Bu tura katılanlar tur için ödedikleri ücret kadar şehirde harcama yapıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

KARADENİZ’DEN VAN’A

JOLLY tur olarak daha fazla destinasyon yaratmak istediklerini söyleyen Kerem Gökçe, “Vanlıyı ‘Uzun Göle’, Karadenizliyi Diyarbakır’â, Van’a götürmek istiyoruz. Türkiye’de gezilecek çok yer var. Yeni turlar üzerinde çalışıyoruz. Van Gölü ekspresi ile bir tur planımız var. İstanbul’dan Tatvan’a uzanan bir yolculuk. Kurtalan ekspres de planlar arasında. Sivas’ta yolcular inip bir gün konaklayacak. Ertesi gün trenle yolculuğa devam edeceğiz. Bunun gibi birçok farklı turu tüketicilerle buluşturacağız” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!