Amerikalı Metlife Deniz Emeklilik’i 161.9 milyon Euro’ya aldı

Güncelleme Tarihi:

Amerikalı Metlife Deniz Emeklilik’i 161.9 milyon Euro’ya aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2011 00:00

Dexia’nın ana hissedarı olduğu DenizBank, 14 Ocak 2010 tarihinde bireysel emeklilik planları satışına başlayan DenizEmeklilik’i MetLife’in Türkiye’deki yüzde 100 iştiraki olan American Life Hayat Sigorta A.Ş. (MetLife Alico) ile anlaştı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na da (KAP) açıklanan bu anlaşmaya göre, Deniz Emeklilik’teki yüzde 99.86 oranındaki DenizBank hissesi 161.9 milyon Euro’ya MetLife’a satacak.

Haberin Devamı

15 yıl acentelik yapacak
DenizBank A.Ş ve MetLife arasında DenizEmeklilik için hisse satış ve dağıtım olmak üzere iki ayrı anlaşma yapıldı. DenizBank, DenizEmeklilik’teki hisselerini satmak üzere MetLife ile anlaşma imzalarken, DenizBank ile DenizEmeklilik arasında hayat, emeklilik, ferdi kaza ve işsizlik sigortası ürün ve çözümlerinin dağıtımı için acentelik sözleşmesi de imzalandı. Bu anlaşmaya göre Metlife, 15 yıl boyunca DenizBank şubelerini risk, tasarruf ve emeklilik çözümlerini Türk müşteriler ile buluşturmak üzere dağıtım kanalı olarak kullanacak. DenizBank şubelerinde başka bir şirketin hayat ve emeklilik ürünleri satılmayacak.  MetLife, satış fiyatına ek olarak, DenizEmeklilik ürünlerinin DenizBank şubelerinden satılması vasıtasıyla elde edeceği kârın bir bölümünü önümüzdeki 15 yıl boyunca DenizBank’a ödeyecek.
Anlaşmaya göre Hazine Müsteşarlığı ve Rekabet Kurulu’ndan izinlerin çıkmasını takiben 6 aylık geçiş sürecinden sonra ‘Deniz Emeklilik ve Hayat A.Ş.’nin ticari unvanı da değişecek. Yapılan açıklamada Dexia’nın bu işlemi, en geç 31 Ekim 2012 tarihine kadar DenizEmeklilik’in satışını öngören Avrupa Komisyonu ile yapılmış olan anlaşmanın bir parçası niteliğinde olduğu belirtildi. Satış işleminin yıl sonundan önce tamamlanması öngörülüyor.
İki taraf da kazandı
DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, iki kurumun da kazandığı bir anlaşma yapıldığını dile getirirken, şu değerlendirmeyi yaptı: “DenizEmeklilik yüksek karlılık, güçlü sermaye yapısı, hızlı büyüme performansı nedeni ile dünyanın önde gelen hayat sigortası şirketi MetLife tarafından tercih edildi. Artık finansal süpermarketimizin raflarında 140 yıllık deneyimin ürünleri yerini almış olacak. Yapılan anlaşmanın hem bize hem MetLife’a hem de Türkiye’ye hayırlı olacağına eminim.”

Haberin Devamı

MetLife: Türkiye kilit bir pazar

TÜRKİYE’nin MetLife için stratejik, kilit bir pazar olduğunu düşünürken MetLife MEASA CEO’su Michel Khalaf, “DenizBank gibi bir bankacılık lideri ile güçlü ve uzun vadeli bir ortaklık bu nedenle bizim için çok önemli. Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerimize yenilikçi sigorta, tasarruf ve emeklilik ürünleri ve çözümlerini birlikte sunabiliriz” dedi. Khalaf, “DenizEmeklilik’in dinamizmine ve kısa sürede elde ettiği muazzam başarıya hayran kaldık. DenizEmeklilik ve MetLife’in birbirini tamamlayan bir birliktelik oluşturacağına ve bu birleşmeyle gelecek için güçlü bir büyüme platformu yaratacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!