Ambient'e 97 firmaya katıldık

Güncelleme Tarihi:

Ambiente 97 firmaya katıldık
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2007 18:15

Haberin Devamı

DÜNYA'nın en büyük tüketici fuarı Ambiente Frankfurt'ta start aldı. Beş gün sürecek fuara dünyanın yaklaşık 100 ülkesinden dört bin 604 firma katıldı. Türkiye fuara 97 şirket ile iştirak etti. Türk işadamları, “Bizim asıl büyük pazarımız Orta Doğu. Ancak fuarda Arap göremiyoruz. Sanırım vize sorunları yüzünden gelemiyorlar. Bu da alıcı kitlemizi kısıtlıyor” dedier.

Külsan Melamin firması sahiplerinden Yeşim Külahçıoğlu üretimlerinin yüzde 50'sini ihraç ederek Türkiye'ye yılda üç milyon Euro döviz kazandırdıklarını belirterek, “Ürün kalitemiz, fiyat, çeşitliliğimiz ile piyasada rekabet gücüzü artırdık. Halen 33 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu yıl sevgiller günü içinde özel ürünler hazırladık” dedi.

VAKUMDA ÖNCÜ

Alp Plastik firmasının sahibi Hakkı Alpay, 'Monnstar' markası ile piyasada tutulduklarını belirteek, “2005 yılında Avrupa kalite ödülünü

/images/100/0x0/55eb3447f018fbb8f8b21e8f
aldık. Ürün çeşitliliğinizi devamlı artırıyorz. Halen 100 çeşidimiz var. Bu yıl kaymaz tepsi ve özel hazırldığımız pompasız vakumlu ürünlerimiz ile idialıyız. Gıda koruma ve saklamaya yönelik ürünlerimiz ie piyasada aranan isim haline gelik” dedi.

Haberin Devamı

ARAPLAR NEREDE

Özel Polistiren maddesinden darbalere karşı dayanıklı mutfak ürünlei üreten Elfini firmasının sahibi Asuman Zorlu, iternet sayesinde farların eski cazibesi kalmadığını hatırlatarak, “Daha çok Uzak Doğu fuarı tercih ediliyor. Dünya orada buluşuyor. Bizim ağırlıklı olarak müşteri kitlemiz Araplar. Ancak furda Arap göremedik. Sanırım vize sorunu yüzünden gelemiyorlar” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!