Ambalaj ödüllerine Türk şirketleri damgasını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Ambalaj ödüllerine Türk şirketleri damgasını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2011 17:37

Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından gıda, içecek, sağlık, güzellik ürünleri, ev gereçleri, elektronik eşya ve eczacılık olmak üzere yedi ayrı dalda verilen WorldStar Ambalaj Ödülleri'ni alan toplam 107 firma arasında birçok Türk şirketi de yer aldı.

Haberin Devamı

Almanya'nın Düsseldorf kentinde, ambalaj sektörünün uluslararası buluşma noktası olan Interpack fuarı kapsamında düzenlenen bir tören ile WorldStar Ambalaj Ödüllerini alan Türk şirketleri Dentaş, Tasarım Üssü Ltd, Sarıbekir Paket Endüstri, Çevikbaş Ambalaj ve Matbaacılık, Namet Gıda, Cem Ofset, Orhan Irmak Tasarım ve İzvar Ambalaj Sanayi ve Tic. A.Ş. oldu.

Orhan Irmak Tasarım'ın sahibi Orhan Irmak, Evyap firması için hazırladığı Arko Nem çatlak önleyici krem ambalajının tasarımı ve Glaxo Smith Kline firması için hazırladığı Sensodyne Isoactive diş macununun pazarlama standı tasarımı ile iki ödül birden kazandı.

Yarışma için özel bir tasarım hazırlamadığına dikkati çeken Irmak, “Bu yarışmaya sadece müşteriler için hazırlanan tasarımlarla katılabiliyoruz. İki tasarımımız da ödül kazandığı için çok mutluyum” dedi.

Haberin Devamı

Irmak, Türkiye, İspanya, Rusya, Mısır gibi birçok ülkeden yerli ve yabancı markaya yaratıcı ambalaj tasarımı alanında hizmet verdiklerini belirterek, bundan sonraki hedeflerinin Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine açılmak olduğunu ifade etti.

Sadece ülkelerindeki akredite ambalaj yarışmalarında dereceye girmiş projelerin katılabildiği ve 1970 yılından beri düzenlenen Uluslararası WorldStar Ambalaj Ödülleri için bu yıl 30 farklı ülkeden 278 proje yarıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!