Altın fiyatları bugün ne kadar? 1 Aralık çeyrek ve gram altın fiyatı

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları bugün ne kadar 1 Aralık çeyrek ve gram altın fiyatı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 08:47

Altın fiyatları bugün ne kadar? Çeyrek altın fiyatı düştü mü? Hafta başından bu yana bu sorulara yanıt arayan yatırımcılar, piyasaların son işlem gününde de benzer sorularını sürdürüyor. Son haftalarda rekor üstüne rekor kıran altının gramı bugün 161 lirada dengelenirken; Cumhuriyet altını 1.085 liradan satılıyor. Peki çeyrek altın fiyatında son durum, fiyatlar düştü mü? İşte 1 Aralık altın fiyatları!

Haberin Devamı

Altın fiyatlarının ne kadar olduğuna haftanın son işlem gününe doğru yoğunlaştı. Gram altın, güne düşüşle başlamasının ardından yüzde 0,38 değer kaybıyla 162,8 lira seviyesinde dengelendi. Asya piyasalarında güne satış ağırlıklı bir seyirle başlayan altının ons fiyatı ise 1.281 dolar civarından alıcı buluyor. Peki son haftalar rekor üstüne rekor kıran çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu?

Altının gram fiyatı, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından 161 lira seviyesinde dengelendi. Güne 265 liradan başlayan Çeyrek altın ise 264 liradan satılıyor.

Dün, dolar kurundaki düşüşlerin etkisiyle satış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı günü önceki kapanışa göre yüzde 1,7 azalışla 160,8 liradan tamamladı. Gram altın, haftanın son işlem gününe yükselişle başlamasının ardından yüzde 0,50 değer kazancıyla 16 lira seviyesinde dengelendi.

Haberin Devamı

Kapalıçarşı'da çeyrek altın 266, Cumhuriyet altını 1.085 liradan satılıyor.

Asya piyasalarında güne alış ağırlıklı bir seyirle başlayan altının ons fiyatı 1.275 dolar civarında alıcı buluyor.

Uzmanlar, teknik açıdan ons altında 1.270 doların destek, 1.280 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Altın fiyatları gerilese de, altı haftanın zirvesine yakın seyrini sürdürürken; yatırımcılar Fed başkan adayı Jerome Powell için yapılacak atama toplantısını ve ABD vergi reformuna ilişkin haftanın ilerleyen günlerindeki olası oylamayı bekliyorlar.

Spot altının ons fiyatı dün 1,299.13 dolar ile 16 Ekim'den bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra bugün yüzde 0.1 düşüşle 1,293 dolara geriledi. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,293.10 dolara geriledi.

Jeopolitik ve siyasi risklerin altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olacağını belirten uzmanlar, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.280 doların destek, 1.285 doların ise direnç konumunda olduğunu kaydetti.

ALTIN FİYATLARINI ANLIK TAKİP İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!