Altının çöküşüyle bir milyar dolar kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Altının çöküşüyle bir milyar dolar kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2013 15:25

ABD’li ünlü hedge fon yöneticisi John Paulson, altın fiyatlarının son 2 yılın en düşük seviyesine gelerek iki günde yüzde 14 değer kaybetmesi sonucu bir milyar dolar kaybetti.

Haberin Devamı

Altının en çok vurduğu kişi olarak gösterilen Paulson 9.5 milyar dolarlık servetinin yüzde 85’ini altına varlıklarına yatırmıştı.

 

Ağustos 2011’den bu yana toplamda yüzde 20’lik değer kaybeden ve Cuma ve Pazartesi günü 30 yılın en sert düşüşünü yaşayan altın , ünlü yatırımcının  canını fena yaktı.

 

Şimdilik toplam zararı bir milyar dolara ulaşan Paulson halen daha umutsuzluğa kapılmış değil. Şirket sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Altında yaşanan bu düşüş bizim uzun dönem planlarımızı etkilemeyecektir. 2009 Nisan ayından bu yana altına yatırım yapıyoruz. Yatırıma ilk başladığımızda altının değeri 900 dolardı. Bugünkü seviyesine baktığınızda hala daha karda olduğumuzu göreceksiniz” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

 

Elde ettiği yüksek kazançlarla sık sık manşetlere konu olan Paulson’ın son aylarda şansı pek yaver gitmiyor. Paulson altında yaşanan sert düşüş öncesinde de başarısız hamleler yaparak zarar etmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!