Altına darbe Amerika'dan geldi

Güncelleme Tarihi:

Altına darbe Amerikadan geldi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2013 10:35

Altın fiyatları ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından hızla düştü. Altının onsunda düşüş 30 doları aşarak 1242 dolara kadar geriledi. Altın böylece en son Temmuz ayında görülen fiyatlarına ulaştı.

Haberin Devamı

Spot altın fiyatları ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi toplantı tutanaklarının açıklanmasının ardından büyük düşüş gösterdi. Altın fiyatları uluslararası piyasalarda 1276 dolardan 1242 dolara kadar gerileyerek Temmuz ayından bu yana en düşük seviyesini gördü.

Fed'in açıklanan toplantı tutanaklarında tahvil alım azaltımıyla ilgili önemli ipuçları yer aldı. Tutanaklarda tahvil alım azaltımının birkaç toplantı sonra gündeme gelebileceği belirtildi. Son yıllarda Fed'in tahvil alım programından beslenerek tarihi zirvelerini gören altında da tutanaklardaki bu notların ardından sert düşüşler görüldü.

TEMMUZ AYI SEVİYELERİNE GERİLEDİ
Toplantı tutanaklarının açıklanması öncesi 1276 dolar seviyesinde bulunan altının onsu tutanakların açıklanmasından sonra önce 1260 dolar seviyesine geriledi. Detayların da algılanmasından sonra altında düşüş hızlandı ve 1242 dolara geriledi. Altının onsu şu dakikalarda 1246 dolardan seyrediyor.

Haberin Devamı

Bu seviyeler altında en son Temmuz ayının ikinci haftasında görülmüştü. Ağustos ayında Suriye'ye müdahale krizi ile tekrar yükselen altın son haftalarda tamamen Fed'den gelecek açıklamalara ve ABD ekonomik verilerine odaklanmıştı.

KRİTİK SEVİYE 1270 DOLAR
İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan Fed'in tahvil alımının altın fiyatlarına sanıldığı gibi bir katkısı olmadığını, bunun bitmesi ya da azaltımının altını fazla etkilemeyeceğini belirtti. Manukyan "Etkilediği varsayımı ile yapılan alımlar, son örnekte olduğu gibi, satışlarla karşılaşıyor. Şayet hızla 1270’in üzerine dönersek pozitif bir sinyal. Altında kalmamız durumunda 1000 dolara doğru satış devam eder. Ta ki reel faizlerde durum değişene kadar…" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!