Altın maliyet altı düşüşe doğru gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Altın maliyet altı düşüşe doğru gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2013 13:46

Uluslararası emtia uzmanı ve yatırım gurusu olarak tanınan Jim Rogers, "Bir süreliğine varlıkların emtiaların üretim maliyetlerinin altında seyrettiğini görebiliriz" diyerek altın fiyatlarının üretim maliyetini çıkaramama durumunun söz konusu olabileceği mesajını verdi.

Uluslararası yatırım uzmanı ve emtia gurusu olarak tanınan Jim Rogers, "Bir süreliğine emtiaların fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında seyrettiğini görebiliriz" dedi.

Altın fiyatlarına ilişkin tahminlerini sıkça dile getiren Rogers kişisel blogundan yaptığı açıklamada, "Ben yıllardır yatırım yapıyorum. Şunu biliyorum ki bazı şeylerin fiyatı üretim maliyetinin altında kalabilir. İnsanların bazı madenlerin kapatılması gerektiğini anlaması uzun zaman alır. Bir madeni kapatmanın maliyeti vardır. Yeni bir maden açmanın da öyle. Bir süreliğine varlıkların fiyatlarının üretim maliyetlerinin altında seyrettiğini görebiliriz" ifadelerini kullandı.

Uluslararası analistler ise altın maliyetlerinin ons başı 1,000 dolar seviyesinde olduğunu, özellikle görece küçük altın üreticilerinin altın maliyelerine yakın seyreden altın satış fiyatlarından dolayı üretime devam etmekte oldukça zorlandıklarını ifade ediyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!