Altın fonları geri plana düştü

Güncelleme Tarihi:

Altın fonları geri plana düştü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2013 00:00

ING Portföy Genel Müdürü Tankut Taner, altın fonları hızlı büyüme gösterdikten sonra altın fiyatlarında artan oynaklık nedeniyle yatırımcıların tercihlerinde geri planda kaldığını söyledi.

Haberin Devamı

ING Portföy Genel Müdürü Tankut Taner, faizlerin düşmesinde en büyük faydayı orta ve uzun vadede hisse senetleri piyasasının göreceğini söyledi. Ayrıca, faizin düşmesinin yatırımcılara, yatırımlarının değerlendirilmesinde daha uzun vade bakış açısı getireceğini belirten Taner, “Tasarruf sahipleri birikimlerinin bir kısmını getirilerini yükseltebilmek için başta hisse senetleri olmak üzere riskli alanlara yönlendirmesini beklemek gerekir” dedi. Tankut Taner, altın piyasasında dengesizliklere de değinerek, altının özellikle 2000’li yılların başından itibaren yatırımcılara en çok kazandıran yatırım araçlarının başında geldiğini; buna paralel olarak yıllar içinde altın ve altına dayalı yatırım araçlarına talebin arttığını kaydetti. Taner, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Altın fonları hızlı bir büyüme gösterdikten sonra bankaların çıkardığı altın hesap ve altın fiyatlarında artan oynaklık gibi nedenlerle yatırımcıların tercihlerinde biraz daha geri planda kalmış gibi gözüküyor. Önümüzdeki dönemde bu fonların getirisi doğal olarak altındaki fiyat hareketlerine paralel olacaktır. Dünya ekonomisinde görülecek iyileşmeler altın fiyatları üzerinde baskı oluştururken Merkez Bankaları’nın uyguladıkları gevşek para politikaları bunu dengelemektedir. Ancak akılda tutulması gereken; altının iyi zamanlardan çok, belirsizlik dönemlerinin gözde yatırım aracı olduğudur.”

Tankut Taner, bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısının direkt sisteme aktarılmasının ilgiyi daha da artıracağını vurgulayarak, bireysel emeklilik sisteminin; yatırımcıların, profesyonel fon yönetimlerine aşina olmasını sağladığını bildirdi. Taner, “Geçtiğimiz dönemde ve önümüzdeki yıllarda portföy yönetim sektörünün büyüme motoru bireysel emeklilik fonlarıdır” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!