Altın fiyatları bugünün kapanışında kadar oldu? 4 Haziran çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları bugünün kapanışında kadar oldu 4 Haziran çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2018 19:29

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu sorusu, döviz işlemlerini yakından takip eden yüz binlerce kişi tarafından araştırılmaya devam ediyor. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte düğün sezonu açıldı. Yakınlarına çeyrek altın ve ya gram altın takacak olan vatandaşlar, altın fiyatlarının seyrini yakından takip ediyorlar. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte, 4 Haziran çeyrek ve gram altın fiyatlarında son durum.

Haberin Devamı

Altın fiyatları için araştırmalar yeni haftanın işlem dakikalarından bu yana sürüyor. Çeyrek ve gram altın yatırımlarını doğru şekillendirmek isteyen vatandaşlar, piyasaların durumunu an be an takip ediyor. Dolar kurundaki artışların etkisiyle cuma günü yükseliş eğilimiyle hareket eden altının gramı yeni haftaya değer kaybıyla başladı. Peki çeyrek altın bugün ne kadar oldu?

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 314,00 lira, Cumhuriyet altını 1.280,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 0,21 yükselişle 191,40 liradan işlem gördü.

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Altının gramı haftaya düşüşle başladı. Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının ardından 192,92 lira seviyelerinde dengeledi.

Cuma günü dolar kurundaki artışların etkisiyle yükseliş eğilimiyle hareket eden altının gram fiyatı 192,8 liradan tamamladı.

ÇEYREK ALTIN KAÇ LİRA?

Haberin Devamı

Yaz mevsimin yaklaşması ve düğün sezonun açılmasıyla birlikte en çok değer kazanan ve merak edilen altın türü çeyrek altın oldu. 4 Haziran 2018 Pazartesi günü çeyrek altın 314 TL'den satılıyor.

GRAM ALTIN KAÇ LİRA?

Altının gram fiyatı, işlem gününe düşüşle başlamasının ardından gram altının satış fiyatı 192 TL dolaylarında seyrediyor.

CUMHURİYET ALTINI NE KADAR?

Yatırım yapmak isteyenlerin gözdesi Cumhuriyet altını ise 1.270 liradan alınıp 1.283 liradan satılıyor.

YARIM ALTIN NE KADAR?

Vatandaşların güncel fiyatını merak ettiği bir diğer altın türü olan yarım altın ise 630 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

ALTIN FİYATLARI ÖĞLE SAATLERİNDE NE KADARDI?

Altının gram fiyatı, haftanın ilk işlem gününe değer kaybıyla başlamasının ardından saat 12.25 itibarıyla önceki kapanışına göre yüzde 0,47 azalışla 192,56  liradan işlem görüyor. Altının gram fiyatı şuan için 192 lirayı aşan değeri ile dikkat çekerken, çeyrek altın 314 lira ve cumhuriyet altını 1283 liradan işlem görüyor.

 Kapalıçarşı'da çeyrek altın 317 lira, Cumhuriyet altını da 1.291 liradan satılıyor.  Asya piyasalarında yatay bir seyir izleyen altının ons fiyatı ise şu dakikalarda 1.293,3 dolardan işlem görüyor.

AA Finans Analisti İslam Memiş, dolar kurunda yaşanan sert dalgalanmaların, altının gram fiyatının geniş bant aralığında işlem görmesine neden olduğunu kaydetti.

ALTIN FİYATLARINI ANLIK TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

BU YIL ALTIN YÜZDE 19 KAZANDIRDI

Haberin Devamı

Bu yıla 158 lira seviyesinden başlayan altının gram fiyatı dolar kurundan bulduğu destekle yükseliş eğilimde hareket ederken rekor üzerine rekor kırdı. Dolar kurunun 4,9282 lira seviyesine kadar yükselmesinin etkisiyle 23 Mayıs'ta tüm zamanların zirvesi olan 204,9 lirayı gören gram altın, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz ve sadeleşme adımlarının ardından bu seviyelerde tutunamadı ve düşüşe geçti ve mayıs ayını 188,7 liradan tamamladı. 

Mayıs ayında 171-205 lira bandında işlem gören ve yüzde 9,9 değer kazanan altının gram fiyatının aylık bazdaki performansına bakıldığında ise sadece şubat ayında değer kaybettiği görüldü. Altının gram fiyatı yılın ilk 5 ayında ise yatırımcısına yüzde 19 getiri sağladı. 

BAKMADAN GEÇME!