Altın fiyatları 9 Nisan'da (bugün) ne kadar oldu? Çeyrek ve gram altında son durum

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları 9 Nisanda (bugün) ne kadar oldu Çeyrek ve gram altında son durum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2018 09:49

Altının spot piyasadaki ons fiyatı Cuma günü 1,321.16 dolar ile iki haftadan uzun bir sürenin en düşük seviyesini gördükten sonra günü yüzde 0.5 artıda kapandı. Uzmanlar, cuma günü ABD’de açıklanan istihdam raporunun, doları olumsuz yönde, altın fiyatlarını ise olumlu yönde etkilediğini ifade etti. Peki haftanın ilk işlem gününde çeyrek ve gram altın ne kadar oldu?

Haberin Devamı

Altın fiyatları, haftanın ilk işlem gününde ne kadar olduğuna yönelik sorgulamalar başladı. Cuma günü, altının ons fiyatından bulduğu destekle alış ağırlıklı bir seyir izleyen altının gram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,30 değer kazancıyla 173,3 liradan tamamladı.Peki en çok tercih edilen altın türü çeyrek altın fiyatı bugün ne kadar oldu? İşte 9 Nisan tarihli Altın fiyatları!

Gram altın, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başlamasının ardından saat 10.10 itibarıyla önceki kapanışa göre yüzde 0,27 değer kaybederek 173,1 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 284 lira, Cumhuriyet altını da 1.158 liradan satılıyor.

ALTINDA TAKSİT İMKANI

İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Atayık, "Kuyumculukta taksit sorununu çözdük. Altın, takı, mücevher almak isteyen bir müşteri, banka kredisi yoluyla istediği kadar taksit yapabilecek" açıklamasında bulundu. İstanbul Kuyumcular Odası'nın bankalarla yaptığı iş birliği kapsamında, kuyumculuk sektöründe halihazırda 4 olan taksit sayısı 12'ye, hatta 36 aya kadar çıkartılabilecek.

İKO Başkanı Mustafa Atayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5-6 ay önce oda başkanlığına aday olduklarını duyurduklarını, o günden bu yana sektörün sorunlarını titiz bir incelemeyle ortaya çıkardıklarını söyledi. Daha önce de sektörün sorunları hakkında bilgi sahibi olduklarını, adaylık ile birlikte araştırmalarını derinleştirdiklerini ifade eden Atayık, yaklaşık 2 hafta önce gerçekleşen seçimde yönetimi kazandıklarını anımsattı.

Yeni dönemde yapmayı planladıkları hedeflere değinen Atayık, halihazırda kuyumculuk sektöründe kredi kartına en fazla 4 taksit uygulaması bulunduğunu, bunu artırmak için bir süredir çalışma yaptıklarını anlattı.

 

BAKMADAN GEÇME!