Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Dolar fiyatları yeniden yükselişte

Güncelleme Tarihi:

Altın fiyatları bugün ne kadar oldu Dolar fiyatları yeniden yükselişte
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2018 08:50

Haftanın yeni gününde en çok merak edilen konuların başında dolar ve altın fiyatları geliyor. Yatırımlarını doğru şekillendirmek isteyen vatandaşlar, hem altının hem de doların son durumunu yakından takip ediyor. Türkiye'nin Suriye sınırına yığınak yapması ve olası bir operasyon nedeniyle dolar ve euroda dün başlayan tırmanış yeni günde de sürüyor. İşte güncel altın ve dolar fiyatları!

Haberin Devamı

Altın fiyatları geçtiğimiz haftayı yükselişte kapattı. Hafta içinde düşen fiyatlar haftanın son gününe doğru yükselişe geçti ve piyasalardaki değerini korudu. Dolar fiyatları ise Erdoğan'ın Afrin operasyonu için TSK’nın hazırlıklarının tamamlandığını açıklamasıyla birlikte yeniden tırmandı. Vatandaşlar altın fiyatlarını dikkatle takip ederken en çok satılan ürünler arasında gelen çeyrek altın ve gram altın fiyatları merak ediliyor. Peki Altın fiyatları düştü mü? Dolar fiyatları ne kadar oldu?

Altının gramı 1,5 ayın en yükseğinde.164, 67 liradan alınan gram altın 164,70 lira, 263,31 liradanm alınan çeyrek altın 269,90 lira, Cumhuriyet altını ise 1083,35 liradan alınıp 1099,72 liradan satılıyor.

Cuma günü altının ons fiyatındaki yükselişe bağlı olarak pozitif bir seyir izleyen gram altın, önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artarak uluslararası piyasaların kapanışında 161,3 liraya yükselmişti. Gram altın, yükseliş eğilimini yeni haftaya da taşıyarak saat 10.10 itibarıyla yüzde 0,6 artışla, 1 Aralık 2017 tarihinden bu yana en yüksek seviyesi olan 162,3 liradan işlem görüyor. Aynı dakikalarda Kapalıçarşı'da çeyrek altın 267 lira, Cumhuriyet altını da 1.087 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

DOLAR FİYATLARI NE KADAR?

Yeni günde dolar fiyatları ise yeniden yükselişe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrin operasyonu için TSK’nın hazırlıklarının tamamlandığını açıklamasıyla yükselişini hızlandıran kur bugün yılın zirvelerine çıktı. Dolar erken saatlerde 3.8236 liraya, euro da 4.6888 liraya kadar tırmandı.  Dün %1'i aşan değer kaybıyla dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi olan lira bugün de en fazla düşen para birimi. 

Bugün piyasaları etkileyecek bir veri akışı bulunmuyor. Hafta boyunca ABD'de 4. çeyrek şirket bilançoları izlenecek. Perşembe ve Cuma günleri ise Türkiye piyasaları açısından kritik günler. Perşembe günü TCMB faiz kararını, Cuma günü Fitch Türkiye'nin kredi notu görünüme ilişkin değerlendirmesini açıklayacak. TD Securities stratejistleri yolladıkları bir notta faiz oranlarında değişiklik beklemediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

İstanbul Portföy Yönetici Ortağı Tufan Deriner de Bloomberg HT'ye dünkü değerlendirmesinde Merkez Bankası'ndan faiz artırımı beklemediğini belirtti. Piyasalarda genel beklenti de bir değişiklik olmayacağı yönünde. Türkiye'yi yatırım yapılabilir seviyenin altında değerlendiren Fitch'ten de bir değişiklik beklenmiyor.

BAKMADAN GEÇME!