Almanya'dan euroyu rahatlatan haber

Güncelleme Tarihi:

Almanyadan euroyu rahatlatan haber
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2011 11:36

Almanya, Avrupa'daki borç krizi yaşayan ülkelere yardım için oluşturulan EFSF fonu aracılığıyla yapılan yardımların, anayasaya aykırı olmadığı kararını aldı. Piyasaların odaklandığı bu kararla, Avrupa'da az da olsa rahatlama yaşandı.

Haberin Devamı

Almanya Anayasa Mahkemesi tararafından alınan kararda, EFSF'nin anayasaya aykırı olmadığı ve Yunanistan'a yardım amacıyla verilen ilk kurtarma önlemlerin onaylandığı ifade edildi.

Sözkonusu yardımların anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle 3 politikacı tarafından şikayet dilekçesi sunulmuştu.

Ancak Mahkeme, kararın sonraki kurtarma yardımları için açık çek niteliğinde olmadığını ve büyük yardım anlaşmaların parlamento tarafından onaylanması gerektiğini de belirtti.

Euro, dolar karşısında düne göre yüzde 0.7'lik artışla 1.41'e yakın seviyelerden işlem görüyor. İçeride de, euro/TL paritesi hafif primli şekilde 2.47'nin üzerinde bulunuyor.

Öte yandan, Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Başkanı olan Almanya Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler, "Hannoversche Allgemeine Zeitung" gazetesine  yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkartılması yönünde bazı  parti arkadaşlarının yaptığı önerileri reddederek, böyle bir adımın ne siyasi, ne de hukuki açıdan mümkün olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Rösler, euro ülkelerindeki krizin, sadece söz konusu ülkelerin ortak çabalarıyla çözülebileceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!