Almanların korkusu Türk trafik canavarı

Güncelleme Tarihi:

Almanların korkusu Türk trafik canavarı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 1999 00:00

Haberin Devamı

Turizm Bakanı Erkan Mumcu, Türk turizminin sorunlarını ekonomideki genel sorunlara bağlı olduğunu belirterek, 2000 yılında sektörün yüzde 20 büyüyeceğini söyledi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) ve Türkiye Otelciler Birliği'nin turizmi canlandırmak amacıyla, ‘‘Çözüm Ortaklığı’’ projesi kapsamında Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) ile İstanbul'da dün bir toplantı düzenledi. Toplantıda konusan Alman Seyahat Acentaları Birliği (DRV) Uluslararası İlişkiler Müdürü Günter Ihlau, Türkiye'nin son 15 yıldaki turizmdeki başarısını överek, ‘‘Bu sürede Alman nüfusunun yüzde 17'si Türkiye'ye geldi. 2005 yılında Türkiye'yi toplam 16 milyon turistin ziyaret edeceği tahmin ediliyor’’ dedi. Ihlau, Alman turistlerin Türkiye'deki emniyet tedbirlerini iyi bulduklarını, ancak çok sayıdaki trafik kazasından korktuklarını ve şikayet ettiklerini söyledi. Ihlau, şöyle konuştu:

‘‘Müşteri araştırmalarımıza göre Türkiye'nin misafirseverliği takdir edilse de trafik kazalarındaki çokluktan şikayet ediliyor. Güvenlik ve terör ise çok subjektif bir konu. Almanların bazı ideal ve değerleri vardır. Gidilecek ülkeleri buna göre değerlendirirler. Tamamen gerilimsiz bir havada gelmek isterler. Eminiz ki, Türk-Alman turizmi, gerilimsiz ortam içinde büyük potansiyellere sahip ve çok gelişecek.’’

Almanya'da, Türkiye konusunda bazı bilgi eksiklikleri bulunduğunu da söyleyen Ihlau, bu konuda yardıma hazır olduklarını bildirdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!