‘Alman şirketleri çılgınca yeni personel arıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Alman şirketleri çılgınca yeni personel arıyor’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 15:07

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), kasım ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Alman şirketlerin yeni eleman alımı konusundaki istekliliğinin en üst düzeye çıktığına işaret edilen açıklamada, “Alman şirketleri çılgınca yeni personel arıyor” denildi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da Ifo İstihdam Barometresi, kasım ayında ulaştığı 113,2 puan ile şimdiye kadarki en yüksek seviyeye ulaştı. Ifo İstihdam Barometresi anketi ile imalat, inşaat, toptan ve perakende ticaret ile hizmet sektörlerindeki işletmelerin aylık yeni istihdam beklentisi değerlendiriliyor. Firmalardan, gelecek 3 aya ilişkin istihdam planları hakkında rapor isteniyor. 

İMALATTA REKOR 
2002 yılından bu yana Alman şirketlerin yeni eleman alımı konusundaki istekliliğinin en üst düzeyde olduğuna işaret edilen anket sonuçlarında, “Alman şirketleri çılgınca yeni personel arıyor. İstihdam Barometresi imalat sektöründe yeni bir rekor kırdı. Özellikle makine mühendisliği firmaları ve elektrikli ürünler üreticileri yeni işçiler arıyor. Dağıtım şirketleri, personel istihdamı konusunda her zamankinden daha fazla istekli” ifadeleri kullanıldı.
Hem perakende hem de toptancılık sektörlerinde çalışan sayısının da artmasının beklendiği belirtilen raporda, istihdam dinamiğinin hizmet sağlayıcılar için de olumlu olduğu ve inşaat sektöründe de benzer bir tablo ortaya çıktığı kaydedildi.

BAKMADAN GEÇME!