Alman devi ADAC Yol Yardım Türkiye'de battı

Güncelleme Tarihi:

Alman devi ADAC Yol Yardım Türkiyede battı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2012 14:55

Avrupa’nın en büyük yol yardım hizmeti sunan ve Türkiye'de de hizmet veren ADAC Türkiye firması iflas etti. Şirket ile ilgili iflas kararı İstanbul 1. İflas Müdürlüğü'nce duyruldu. Mahkeme ilanında söz konusu firma hakkında 22 Mart 2012 günü iflas kararı verildiği belirtildi. Alman devi ADAC, ülkesi dışındaki ilk şirketini Türkiye'de kurmuştu.

Haberin Devamı

Alman kökenli ADAC firması 2008'den bu yana Türkiye'de faaliyet gösteriyordu. Ancak şirket kuruluştan kısa bir süre sonra  mali zorluğa girdi. Şirket sahiplerine ise söz konusu dönemden itibaren ulaşılamadı.

1991 yılında Avrupa’daki otomobil kulüplerinin bir araya gelerek kurmuş oldukları, toplamda 10 milyon adet aracı 43 farklı ülkede kapsam altına alan ARC Transistance ağının Türkiye’deki yetkili servis sağlayıcısı olan ADAC'ın Türkiye'deki şirketi içine girdiği mali zorluğu aşamayınca şirketin iflasına karar verildi.

Türkiye’de Ford, Mercedes Opel, VW gibi birçok köklü otomotiv firmasının da yol yardım hizmetlerini üstlenen ADAC Türkiye'nin tüm telefon hatlarını iptal

Alman devi ADAC Yol Yardım Türkiyede battı

ADAC Kart'ın tanıtımı iki yıl önce yapılmıştı.

ettiği anlaşıldı. Edinilen bilgilere göre firma, sözleşmelerini tek taraflı olarak feshetmiş durumda. ADAC Türkiye ile çalışan Türkiye genelindeki yüzlerce çekici firmanın alacaklarını alamadığı ve mağdur olduğu iddia ediliyor.

Haberin Devamı

15 MİLYON LİRALIK BORÇ İDDİASI

ADAC Türkiye'nin iş yaptığı çekici firmalarda çalışan 4 bin personel 10-15 milyon TL civarında alacaklarının olduğunu ifade ediyor.

Bünyesinde çalıştırdığı 183 kişinin de işine bir anda son veren ADAC Türkiye'deki yöneticilerin ortadan kaybolmasıyla, herkes ne olacağını merak ediyor. ADAC Türkiye Genel Müdürü Yasemin Deniz Saral'ın da katıldığı basın toplantısında 95 TL'lik 'ADAC yol yardım kartı'nın tanıtımı yapılmıştı.

Alman firması ADAC, 105 yıllık geleneğini geride bırakarak Almanya dışında ilk kez bir şirket kurmuştu. Şirketin Türkiye'ye yönelik hedeflerinin önemli ölçüde olduğu açıklanmıştı.

dgokce@hurriyet.com.tr

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!